23948sdkhjf

eActros 600 kommer til Danmark på onsdag

Nu vises Mercedes-Benz elektriske flagskib eActros 600 for første gang offentligt i Danmark.

Onsdag 12. juni kommer Mercedes-Benz eActros 600 for første gang til Danmark og kan ses og opleves "live" af alle interesserede.

I den forbindelse afholder importøren Hessel Trucks i samarbejde med Ejner Hessel og andre Mercedes-Benz-forhandlere et arrangement på Estland Alle 2 i Taastrup - almindeligt kendt som Diesel Center Tåstrup, men pladsen rummer nu også Danmarks hidtil største lastbil-ladeanlæg med 5 stk. 400 kW E.on-lynladere. Netop 400 kW er det som eActros 600 kan modtage med et CCS-ladestik.

Det foregår fra kl. 16 til 19, og undervejs ankommer de to eActros 600-modeller, som er i gang med en omfattende europæisk test-rundtur.

Man vil også kunne bese en eActros 300 – en kundebil som hver dag kører tungt gods hos Viggo Petersen Eftf. A/S i Taastrup.

Under eventet vil der blive mulighed for at se nærmere på bilerne og deres udstyr, og følge ladeprocessen.

Der vil være rig mulighed for at høre nærmere om bilerne, ligesom Mercedes-importør og forhandlere byder på vådt og tørt fra pølsevognen.

De to eActros 600 LS kommer til Danmark som et led i den mest omfattende testkørsel i Mercedes-Benz’ historie. To nær-serie prototyper af den batterielektriske trækker skal med en vogntogsvægt på 40 ton gennem mere end 20 europæiske lande.

Turen starter i Tyskland tirsdag 11. juni og fortsætter via Danmark og Sverige til Norge, hvor Nordkap er det nordligste mål. Herefter går turen via Finland hele vejen til Sydøsteuropa og videre gennem bl.a. Italien, Spanien Frankrig, Holland og Belgien før bilerne er retur på fabrikken i Wörth.

Hver lastbil vil efter testturen have tilbagelagt mere end 13.000 kilometer, og krydset 20 europæiske lande. Det er hensigten, at batterierne på turen udelukkende skal oplades på offentlige ladestandere.

eActros 600 er planlagt til at gå i serieproduktion på Mercedes-fabrikken i Wörth i december 2024.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.594