23948sdkhjf

Volvo Trucks er størst på el i Europa

I fjor voksede antallet af tunge elektriske lastbiler på vejene i Europa og USA hurtigere end nogensinde før. Volvo Trucks har nu solgt mere end 4.300 elektriske lastbiler globalt i mere end 38 lande.

I Europa (EU samt Norge og Schweiz) er Volvo Trucks markedsleder med en markedsandel på 32 % af markedet for tunge elektriske lastbiler. I Nordamerika var tæt på halvdelen af alle elektriske lastbiler der blev solgt i 2022 en Volvo-lastbil.

I 2022 voksede markedet for tunge elektriske lastbiler (≥16 tons totalvægt) i Europa med 200 % til 1.041 enheder, og Volvo Trucks har den højeste andel af dette marked.

Volvo tilbyder i øjeblikket 6 modeller af serieproducerede elektriske lastbiler for anvendelse til en lang række forskellige kørselsopgaver i og mellem byer.

- Vi har nu en produktportefølje, der kan dække de fleste typer kørselsopgaver for alle slags kunder. Ser vi på mønstrene for gods- og varestrømme, er det muligt at elektrificere næsten halvdelen af alle disse transporter med vores nuværende line-up af elektriske lastbiler, siger Roger Alm, præsident for Volvo Trucks.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Snoren klippet til stor satsning i biogas: - 1000 tak, fordi I har de vilde ideer
Vild transport: Når en ubåd går i land
Flot Volvo til Give-vognmand
Dansk biogasselskab indvier stort eksporteventyr i tung transport
Populær cafe indtager Recharge City

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.222