23948sdkhjf

Volvo Trucks er størst på el i Europa

I fjor voksede antallet af tunge elektriske lastbiler på vejene i Europa og USA hurtigere end nogensinde før. Volvo Trucks har nu solgt mere end 4.300 elektriske lastbiler globalt i mere end 38 lande.

I Europa (EU samt Norge og Schweiz) er Volvo Trucks markedsleder med en markedsandel på 32 % af markedet for tunge elektriske lastbiler. I Nordamerika var tæt på halvdelen af alle elektriske lastbiler der blev solgt i 2022 en Volvo-lastbil.

I 2022 voksede markedet for tunge elektriske lastbiler (≥16 tons totalvægt) i Europa med 200 % til 1.041 enheder, og Volvo Trucks har den højeste andel af dette marked.

Volvo tilbyder i øjeblikket 6 modeller af serieproducerede elektriske lastbiler for anvendelse til en lang række forskellige kørselsopgaver i og mellem byer.

- Vi har nu en produktportefølje, der kan dække de fleste typer kørselsopgaver for alle slags kunder. Ser vi på mønstrene for gods- og varestrømme, er det muligt at elektrificere næsten halvdelen af alle disse transporter med vores nuværende line-up af elektriske lastbiler, siger Roger Alm, præsident for Volvo Trucks.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.23