23948sdkhjf

Flest elektriske Scania på de danske veje

Bestanden af ellastbiler er fordoblet siden sidste år. Og det er især Scania, der har leveret en stor del af de el-lastbiler, der allerede kører herhjemme og har i dag den største bestand af tunge BEV-lastbiler i Danmark.

Mere præcis står der Scania på fronten af 31,5 procent af alle de el-lastbiler, der i dag kører på vejene. Der er indtil videre indregistreret godt og vel 100 fuldelektriske, tunge lastbiler i Danmark.

Dertil kommer, at Scania i 2022 også blev markedsleder på el-lastbiler. I 2022 stod Scania for 56,25 procent af det samlede salg af ellastbiler over 16 ton totalvægt i Danmark.

Det er især den lavtgående Scania L-serie, der har fået vejgreb på det elektriske transportmarked. L-serien tegner sig således for langt de fleste indregistrerede, elektriske Scania-modeller i Danmark.

- Scania bestræber sig på at afdække alle udfordringer, når kunder ønsker at opstarte drift på alternative drivmidler som biogas, el eller biodiesel/syntetisk diesel. Vi udfører rækkevidde-simuleringer, afdækker ladebehov og dimensionering af ladestationer og hjælper også med etablering af tanknings- og ladeinfrastruktur, siger Anton Freiesleben, salgsdirektør i Scania Danmark og fortsætter:

- Kort sagt bestræber vi os på at afmystificere skiftet til grøn transport og herunder beregne TCO på diesel i forhold til alternativerne med henblik på, at kunderne kan sætte de nye teknologier i drift uden ubehagelige overraskelser.

Især rækkevidde, ladebehov og ladeløsning er spørgsmål, der fylder hos kunderne. Scania ser ind i nogle år, hvor ellastbiler, men også gaslastbilerne, vinder mere og mere terræn.

- Vi forventer, at markedet for el- og gas lastbiler i 2023/2024 vil ligge på 100-150 biler for hver af de to teknologier og i 2025 ventes salget af el-lastbiler at nå et totalmarked på ca. 300-500 nye registreringer i Danmark, siger Anton Freiesleben.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219