23948sdkhjf

Endelig: Nu er datoen sat for biografpremiere på dansk lastbilfilm

Nu er datoen endelig sat for premieren på den danske lastbilfilm Asfalt.

Filmen, der undervejs har fået biografpremieren udskudt på grund af corona, får premiere i de danske biografer 11. maj. Det oplyser filmens instruktør, Charlotte Madsen, i et opslag på Facebook.

Filmen handler om den livstrætte Lasse (Michael Asmussen), der kører lastbil hele dagen, mens han nipper af en hemmelig flaske. Hans liv forandres, da en pige springer ud foran lastbilen. Lasse når at bremse i sidste øjeblik og opdager til sin store overraskelse, at det er René (Viilbjørk Malling Agger), som han ikke har set i over 15 år.

Asfalt er ifølge instruktøren en film om ensomhed på landevejen og svigtende familie, men også om troen på kærligheden og håbet om en bedre fremtid.

Filmen har vundet flere priser ved internationale filmfestivaler.

Charlotte Madsen, der har rødder i den vestjyske landsby Bækmarksbro, har tilbragt mange sommerferier ved siden af sin far i en lastbil. Hendes far er tidligere lastbilchauffør, og hun har kørt mange ture med ham ned gennem Europa. Derfra udspringer historien og ideen om filmen i netop lastbilmiljøet.

Charlotte Madsen har skrevet manuskriptet til filmen i samarbejde med skuespiller Michael Asmussen.

Optagelserne til Asfalt fandt sted på 15 optagedage i det nordvestjyske i området Holstebro, Lemvig og Thyborøn i februar sidste 2021. Og i sommeren 2021 fortalte Charlotte Madsen, at man forventede premieren udskudt til 2022 på grund af corona-kø på filmene.

Men der skulle altså gå lidt længere tid inden en premiere, da holdet bag filmen har ønsket at få den ud på nogle filmfestivaler, inden den kommer i biografen.

- Det er en prioritering, i forhold til hvad det er for en type film, og man kan sige, at vores film er en festivalfilm forstået på den måde, at det ikke er den type film, man ser flest af. Det der med, at den er lidt eksperimenterende, gør, at den egner sig til festivaler. Og så er det klart, at nogle også vil synes, det er interessant, fordi den har vundet nogle priser. Det kan skabe lidt omtale og interesse, sagde Charlotte Madsen i efteråret 2022 til Lastbil Magasinet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Scania lancerer førerhus med sauna
Lastbil ramte cyklist i Højbjerg
Politiet fandt mange bremsefejl i nordjysk tungvogns-kontrol
Vognmand fik sparket: Det er helt ude i skoven
Stor forhandler sænker dækpriserne
Iveco vil frasælge aktiviteter i Norden
Andre Nordiske Medier
Transportmagasinet
Motor-magasinet
SCMNews

Send til en kollega

0.063