23948sdkhjf

DSV renoverer 1.100 trailere som led i nyt program

På sine egne værksteder og i samarbejde med TIP Group, der leverer serviceydelser til transport- og logistikkunder, vil DSV i 2023 renovere 1.100 trailere, som i stedet for at blive erstattet med nye trailere fortsat vil blive brugt på virksomhedens europæiske ruter.

- DSV har høje ambitioner for at arbejde mere bæredygtigt. Realiseringen af disse ambitioner indebærer ofte en høj grad af innovation og nye teknologier. Men nogle gange kan vi opnå stor værdi med løsninger, der er mere ligetil. Renovering frem for udskiftning af vores trailere vil gøre os i stand til at spare CO2, mens vi kan fortsætte med at levere ydelser af høj kvalitet til vores kunder, siger Søren Schmidt, CEO, DSV Road.

Typisk bruger DSV en trailer i omkring fem år, før virksomheden returnerer den til leasingselskabet eller producenten og i stedet leaser en ny trailer. Ved at renovere en trailer efter de første fem år forventer DSV at tilføje endnu en livscyklus på fem års brug.

Betydelige CO2-besparelser

TIP Group har beregnet CO2-aftrykket af en nyproduceret gardintrailer til 18,6 ton. Renovering af en trailer indebærer markant lavere udledning. Renoveringen af DSV’s 1.100 trailere inkluderer udskiftning af de dele af trailerne, der er mest udsat for slid, for eksempel bremseskiver og -klodser, luftbælge og side- og tagpresenninger.

Ifølge TIP Groups beregninger vil en renovering af en brugt gardintrailer udlede 2,7 tons CO2. Dette inkluderer både materialer, energi og opvarmning brugt til renoveringen. Forskellen i udledning mellem en ny og en renoveret trailer viser derved estimerede udledningsbesparelser på 16 tons CO2 per trailer og sammenlagt cirka 18.000 ton CO2 for de 1.100 trailere, der vil undergå renovering i 2023.

Renoveringen af de 1.100 trailere i 2023 er starten på DSV’s nye program for renovering af trailere. Gennem programmet vil alle DSV-ejede trailere i virksomhedens europæiske netværk blive renoveret mindst én gang, før virksomheden returnerer trailerne til producenten.

- Da vi opdagede omfanget af de CO2-besparelser, vi kan opnå ved renovering, besluttede vi at etablere et program for renovering af trailere. Praktiske initiativer baseret på cirkulær økonomi såsom dette program vil komme til at spille en stor rolle i nedbringelsen af DSV’s CO2-udledning, siger han.

DSV vil sende de første renoverede trailere på vejene i slutningen af januar 2023 og vil renovere de sidste af de indledende 1.100 trailere inden udgangen af december 2023.

Artiklen er en del af temaet Trailere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125