23948sdkhjf

Militært isenkram betyder op mod 50 ekstra lastbiler på havnen

I næste uge ankommer ca. 600 stk. amerikansk militært materiel og køretøjer til Aarhus Havn med det civile fragtskib ARC Independence. Det sker, når byen for første gang nogensinde lægger havn til værtsnationsstøtte til USA – også kaldet Host Nation Support.

Det amerikanske materiel skal efterfølgende fragtes videre til Østeuropa på landjorden på grund af en planlagt rotation af amerikanske tropper. Østjyllands Politi forventer i den forbindelse, at der muligvis kan opstå en øget trængsel på Aarhus Havn i de dage, hvor skibet skal losses og materiellet køres videre ud i Europa.

- Vi har en formodning om, at der muligvis kan opstå kortvarige trafikale trængsler på havnen, når det militære materiel skal fragtes videre i Europa. Havnen er dog i forvejen godt gearet til at håndtere den daglige trafik, så vi tror ikke, der bliver nogle større udfordringer – men vi følger situationen nøje, siger politidirektør i Østjyllands Politi Kirsten Dyrman.

Østjyllands Politi har en forventning om, at havnen vil blive belastet med op mod 50 ekstra lastbiler i døgnet i forbindelse med opgaven.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
H.E. Jørgensen fejrer jubilæum
Truckdiesel-anlæg på plads på ny super-rasteplads: Indgår aftaler med disse fire selskaber
Torsdag bliver forhadt vejafgift endeligt stemt igennem
En 23-årig kvinde er blevet kørt til hospitalet i kritisk tilstand
Alvorlig ulykke: Cyklist ramt af lastbil i Brabrand
Fra 1. juli koster det 1.500 kr.

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125