23948sdkhjf

DAF XD er Årets Lastbil

DAFs nye XD-serie er kåret til International Truck of the Year 2023. Prisen blev uddelt ved et stort gallashow mandag 19. september på IAA-messen i Hannover, hvor Harald Seidel, præsident for DAF Trucks, fik overrakt prisen.

Med 134 point vandt den hollandske lastbilfabrik afstemningen foran to andre kandidater, Scanias Super-serie med ny langtursdrivline, samt Mercedes-Benz Actros med 3. generation af OM 471-motoren.

DAF XD er udviklet til distribution og anlægskørsel, og den nye serie bygger på samme platform som langtursserierne XF, XG og XG+.

Juryen fremhæver bl.a., at den nye XD-serie markant forbedrer det direkte udsyn (en nøglefaktor for distributionslastbiler), kabineplads, aerodynamikken, brændstofeffektivitet, komfort og sikkerheden.

Juryformand Gianenrico Griffini opsummerer valget af DAF XD således:

- Med introduktionen af den nye XD-serie har DAF leveret en ny lastbilfamilie til distribution, som sætter nye standarder i branchen. Samtidig er den nye XD en velegnet platform til kommende generationer af batterielektriske køretøjer.

Om International Truck of the Year

Prisen som International Truck of the Year (IToY) - Årets Lastbil i Europa - har været uddelt siden 1977.

I dag udgøres juryen af 24 lastbiljournalister fra førende fagmedier over hele Europa. Danmark er repræsenteret ved Lastbil Magasinets redaktør, Rasmus Haargaard.

I afstemningen kan hvert jurymedlem uddele 12 point til de nominerede kandidater til prisen. Hvert medlem kan højst tildele én kandidat 7 point, og man behøver ikke gøre brug af alle 12 point.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vejafgiften andenbehandlet på 38 sekunder
Daimler og Toyota vil bygge lastbiler sammen
Scania lukker Södertälje-fabrik i tre måneder
Mercedes runder elektrisk milepæl i Danmark
Stærke oldschool-V8'ere til P. Olesen
Svensk kraftkarl til CSK
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188