23948sdkhjf

Chauffører med opfordring til vognmænd: Inviter de unge ind i firmaet

Hvordan får man flere unge til at vælge en karrierevej som chauffør?

Tilde Kok Jensen på 18 og Kenn Bianchi på 22 år har et bud. Kenn Bianchi er netop færdiguddannet chauffør hos fragtvirksomheden Peder Olsen og Søn, mens Tilde Kok Jensen netop har fået sit allerførste kørekort og allerede nu kører pakker i en kurerbil i det odenseanske firma, inden stort kørekort og den videre uddannelse venter.

De to mener, at det især er de unge chauffører ude fra de respektive vognmandsvirksomheder, der skal ud på skolerne og fortælle andre unge, hvordan hverdagen er, og hvad man laver som chauffør.

- Det handler om at komme ud med og forklare, hvordan det er at være chauffør. At komme ud til målgruppen. Du har jo flere uger på et skoleår til at komme i praktik et eller andet sted. Så i princippet kan alle jo prøve det, siger Tilde Kok Jensen.

- I stedet for at det er nogle chauffører i trediverne, der kommer ud til eleverne, så tror jeg, at eleverne vil have mere respekt for, at det er unge mennesker, der kommer ud og forklarer, hvorfor de har valgt den vej, de har, og hvordan de har det med det, fortsætter hun.

Hos Peder Olsen og Søn har man netop fået skudt gang i en lærlingeklub. Lærlingeklubben skal udover at skabe gode sociale og faglige rammer for firmaets chaufførlærlinge under deres uddannelse også gerne fortælle positive historier om transportbranchen.

- Det vil ikke være nogen helt dum ide, at det er nogen fra lærlingeklubben, der kommer ud på skolerne. Vi vil kunne gøre faget mere kendt og fortælle, at det ikke er farligt at komme ud og prøve tingene - men at folk bare kan komme ud og se, hvordan det er at være chauffør. Det handler ikke om at sige, at nu skal du bruge tre år af dit liv på at blive lastbilchauffør. Men der skal skabes nogle arrangementer, så man kan blive inviteret mere ind i faget og prøve tingene. Og vælger du at starte på uddannelsen, så skal du nok blive guidet ind i tingene helt fra begyndelsen. Jeg startede selv fra nul og blev lastbilchauffør. Jeg anede jo ikke en skid om noget som helst, da jeg startede, siger Kenn Bianchi.

Du kan møde de to unge chauffører og høre mere om lærlingeklubben hos Peder Olsen & Søn i en kommende udgave af Lastbil Magasinet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Snoren klippet til stor satsning i biogas: - 1000 tak, fordi I har de vilde ideer
Vild transport: Når en ubåd går i land
Flot Volvo til Give-vognmand
Dansk biogasselskab indvier stort eksporteventyr i tung transport
Populær cafe indtager Recharge City

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079