23948sdkhjf

MAN starter – langsomt – igen lastbilproduktionen

MAN-fabrikkerne genstarter lastbilproduktionen i denne uge. Produktionen har stået stille i seks uger siden midten af marts på grund af forsyningsmangel forårsaget af Ukraine-krigen på MAN’s lastbilfabrikker i München og Krakow. MAN's komponentfabrikker i Nürnberg og Salzgitter øger nu også gradvist deres kapacitet igen.

- Genstarten i vores lastbilproduktion er et rigtig godt signal for vores arbejdsstyrke og vores kunder. Der er imidlertid ingen grund til eufori endnu. Vi vil kun nærme os vores sædvanlige produktionsniveau trin for trin. Produktionen er fortsat behæftet med stor usikkerhed. Hvis krigen flytter sig til det vestlige Ukraine igen, kan vi blive konfronteret med en fornyet stilstand. Fleksibilitet er og bliver dagens orden, ligesom streng omkostningsdisciplin, siger MAN’s CEO, Alexander Vlaskamp.

De ledningsnetleverandører i Ukraine, der producerer ledningsnet til MAN, er i øjeblikket i stand til at producere og levere igen, om end på et lavt niveau. Derudover er MAN på tidsplan med duplikering af ledningsnetproduktion i andre lande. I første omgang vil MAN dog have markant færre varianter i sit sortiment og vil - med en høj grad af usikkerhed - skrue op trin for trin.

MAN følger systematisk sit omstruktureringsprogram i forbindelse med virksomhedens transformation. På grund af det reducerede produktionsprogram vil selskabet fortsat skulle have korttidsarbejde på sine tyske fabrikker.

Genstart af lastbilproduktion hos MAN (fra venstre): Michael Kobriger, MAN bestyrelsesmedlem for produktion, Karina Schnur, formand for MANs Works Council, Alexander Vlaskamp, MANs direktionsformand og Markus Söder, ministerpræsident for Bayern.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204