23948sdkhjf

Krigen i Ukraine begrænser MAN's lastbilproduktion

Krigen i Ukraine fører til massive forsyningshuller i produktionen af ledningsnet til lastbiler hos MAN Truck & Bus. Det har betydet, at der siden 14. marts har været nedlukning på lastbilfabrikkerne i München og Krakow samt betydelige produktionsstop på fabrikkerne i Nürnberg, Salzgitter og Wittlich.


Underleverandører af ledningsnet til lastbiler kan ikke producere på sine ukrainske fabrikker eller kan kun producere i meget begrænset omfang. Dette truer med et stop i lastbilproduktionen i flere uger og en massiv reduktion i produktionen i andet kvartal.

- På grund af den dramatiske situation har direktionen i MAN Truck & Bus SE straks taget foranstaltninger til at håndtere situationen. Umiddelbart efter krigsudbruddet begyndte vi blandt andet at kopiere de ukrainske produktionsmetoder af lastbilledningsnet til andre lande. Dette tager dog flere måneder at reetablere. Derudover har vi besluttet helt at stoppe omkostningerne til ikke-forretningskritiske aktiviteter og, indtil videre indføres et ansættelsesstop. Korttidsarbejde er blevet forlænget for fabrikkerne i München, Nürnberg, Salzgitter og Wittlich og udvidet til også at omfatte administrationen. Dette betyder, at op mod 11.000 MAN-ansatte i Tyskland vil gå på korttidsarbejde. Landespecifikke tiltag gælder for MAN-ansatte uden for Tyskland, forklarer Alexander Vlaskamp, administrerende koncerndirektør for MAN Truck & Bus.

Da selskabet på grund af den aktuelle udvikling ikke er i stand til at overholde alle sine aftalte leveringsfrister, vil MAN tilbyde sine kunder en ordreannullering. Samtidig får kunderne mulighed for at afgive en ordre på nye betingelser.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219