23948sdkhjf

Iveco og Hyundai nærmer sig hinanden

Hyundai Motor Company og Iveco Group har underskrevet en fælles hensigtserklæring om at undersøge mulighederne for et fremtidigt samarbejde om delt køretøjsteknologi, fælles indkøb og gensidig forsyning.

Underskrivelsesceremonien fandt sted i Hyundai Motors hovedkvarter i Seoul med deltagelse af Jaehoon Chang, præsident og CEO for Hyundai Motor Company; Martin Zeilinger, Executive Vice President og Head of Commercial Vehicle Development Tech Unit i Hyundai Motor Company; Gerrit Marx, CEO for Iveco Group; og Marco Liccardo, Chief Technology & Digital Officer i Iveco Group.

Aftalen er det – foreløbig – første skridt i at vurdere potentialet i et samarbeje om teknologi, platforme, komponenter og systemer. Dette omfatter bl.a. elektriske drivliner, brændselscellesystemer (til brug for brint-køretøjer) og selvkørende teknologi.

CNH Industrial, som ejer Iveco, har ikke lagt skjul på, at de gerne vil sælge deres ”on road”-aktiviteter – altså primært Iveco-gruppen, og så sent som i 2021 strandede et forsøg på at afhænde Iveco til den kinesiske FAW-koncern. Om samarbejdet med Hyundai er første skridt til en decideret fusion eller overtagelse, vil fremtiden vise.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188