23948sdkhjf

Vognmand stopper samarbejde med største kunde: De vil ikke betale prisen

I en video, der egentlig var forbeholdt de 180 chauffører der er ansat hos vognmandsvirksomheden Poul Schou A/S, men som kortvarigt lå tilgængelig for alle på YouTube, fortæller firmaets direktør John Hybel og vognmand og adm. direktør Poul Henrik Schou, at samarbejdet med deres største kunde, Reitan og dermed kørsel for Rema 1000, ser ud til at måtte stoppe med udgangen af marts måned.


- Det, Reitan har tilbudt ligger under det, vi vil have, og derfor vil vi langsomt afvikle vores kørsel for Reitan. Vi har ikke en jordisk chance for at få økonomi i den service, vi skal yde for Reitan, siger John Hybel i videoen.


Med prisstigninger på brændstof, dæk, materiel og med en overenskomstmæssig stigning i lønnen til chauffører i marts bliver det dyrere for Poul Schou A/S at holde bilerne på vejen, og det er derfor, de har været i forhandlinger med Reitan om prisstigninger på transporten for varer til Rema1000. Men de prisstigninger er altså ikke blevet modtaget positivt af Reitan.


- Vi kører efter overenskomst og vi skal overholde gældende lovgivning, og der kan vi bare se med de priser, vi har og med det, vi har lagt op til, så kunne vi lige få det til at hænge sammen med de prisstigninger, vi gerne vil have, men det vil Reitan ikke betale for det, vi laver, og det er selvfølgelig ærgerligt, men det er konsekvensen desværre, og det har intet med jeres (chaufførernes red.) arbejde at gøre, for jeres performance har ligget rigtig godt i top i lang tid, så stor ros til alle for det og for den indsats, siger Poul Henrik Schou i videoen til sine chauffører.


Over for Lastbil Magasinet forklarer Poul Henrik, at det ikke var meningen, at videoen skulle være frit tilgængelig for alle, men at han står 100 procent inde for det, han siger, uanset hvem der måtte se den.


- Reitan er vores største kunde, så det kan mærkes, hvis samarbejdet med dem stopper. Men vi er en vognmandsforretning, der lever af transport, og det skal jo hænge sammen for os. Jeg synes, de fleste kunder er forstående over for prisstigninger, og vi vil hellere end gerne køre for Rema, så jeg har da stadig et håb om, at Reitan vil acceptere vores prisstigninger, siger Poul Henrik Schou.


I sin udtalelse til medarbejderne formulerer han det således.


- Det er fuldt arbejde, fuldt fokus på Rema. Vi kører alt, hvad vi kan, giver den bedste service, og det skal vi gøre hele tiden, også i marts måned, eller hvor lang tid, vi nu kommer til at køre. Det kan jo være, de ikke kan finde alle de billige vognmænd, som de tror, de kan, og så fortsætter vi, lyder det fra Poul Henrik Schou i den nu fjernede video på YouTube.


Lastbil Magasinet har, efter at have set videoen på YouTube og talt med Poul Henrik Schou, stillet Reitan tre spørgsmål:  


- Er det ikke fair, at en vognmands priser stiger, når hans omkostninger stiger?
- Hvorfor vil Reitan ikke betale det mere for transporten, som er en naturlig konsekvens af stigninger i chaufførers løn og prisstigninger på brændstof osv.?
- Forventer I at kunne finde billigere vognmænd, der vil køre jeres varer?


Jonas Schrøder, der er kommunikationschef i REMA 1000 har svaret:  


- Det er korrekt, forstået på den måde, at vi ikke kan nå til enighed om vilkårene for en kontraktforlængelse. I forhold til dine spørgsmål, så er pris kun et af flere parametre, som vi vægter i forbindelse med valg af leverandører.
 

REMA 1000 er en del af norske REITAN, som dækker over tre selvstændige forretningsområder; REITAN RETAIL, REITAN EJENDOM og REITAN KAPITAL., som REMA 1000 er en del af. Kilde Rema1000.dk
 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Scania lancerer førerhus med sauna
Lastbil ramte cyklist i Højbjerg
Politiet fandt mange bremsefejl i nordjysk tungvogns-kontrol
Vognmand fik sparket: Det er helt ude i skoven
Stor forhandler sænker dækpriserne
Iveco vil frasælge aktiviteter i Norden
Andre Nordiske Medier
Transportmagasinet
Motor-magasinet
SCMNews

Send til en kollega

0.103