23948sdkhjf

Advokat: - Mange har betalt blod for det her

Vognmand Per Jørgensen har fået en bøde på 18.000 kr. for ”signaturfejl” i de køre-/hviletidsdata, han indsendte til Færdselsstyrelsen for januar 2020. Hans tachograf havde netop et problem med sådan fejlagtig udlæsning af data, og Per Jørgensen agter derfor nu at tage sagen i retten.

Vognmanden har undervejs i forløbet fået hjælp fra advokat Jacob Forman, som er bestyrtet over sagens forløb.

- Det får det til at løbe koldt ned ad ryggen på mig. Man kan kun straffes, hvis man handler uagtsomt. Og han har ikke kunnet ikke vide det her, og han har gjort, hvad han kunne, siger Jacob Forman.

Bødesager med signaturfejl er et hyppigt fænomen for chauffører og vognmænd. Og hvor mange andre, der har fået lignende bøder og valgt at betale dem for at slippe for bøvl, tør tungvognsadvokaten ikke gisne om.

- Men der er tale om mange mennesker, der har betalt store bøder for den her fejl. At der er noget galt med filen, har jeg hørt adskillige gange. Og det er tunge, tunge bøder, vi snakker om. Der er godt nok mange, der har betalt bøder i rigtig stor størrelse, fordi de ikke ved, at det stammer fra en iboende fejl. De tror, at de selv har fumlet med det, siger Jacob Forman.

- Det viser, hvor skrøbeligt et fundament, Færdselsstyrelsen farer frem på. De farer frem med bål og brand og pålægger nogle kæmpe bøder. Det viser, at noget ydmyghed kunne være på sin plads, for der er godt nok mange vognmænd, der har betalt blod her for noget, de ikke har haft noget at gøre med, siger han.

Kender problemet

Tungvognskontrollen på landevejen hører i dag under Landsdækkende Enhed for Operativ Dyrevelfærd og Tungvogn, som er placeret ved Midt- og Vestsjællands Politi. Herfra oplyser politifaglig specialkonsulent Peter Steen Clausen, at man har kendt til problemet med den specifikke tachograf-serie siden 2012, hvor det blev kendt.

- Ja, vi har været bekendt med det, og den oplysning har vi taget med i den samlede vurdering, når det har været relevant, i udførelsen af køre-/hviletidskontrol, siger Peter Steen Clausen til Lastbil Magasinet.

Virksomhedskontrollen hører under Færdselsstyrelsen, og Lastbil Magasinet har også spurgt styrelsen til sagen. Foreløbig uden svar.

Lastbil Magasinet har også kontaktet Stoneridge Nordic om sagen, men herfra er man ikke vendt tilbage på henvendelsen.

Læs mere om: jura
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109