23948sdkhjf

Ny MAN til Jan Nielsen på Stevns

Entreprenørfirmaet Jan Nielsen A/S i Varpelev ved Hårlev på Stevns råder over en imponerende maskinpark har fået leveret en flot, ny MAN TGX 510 8x4-4 af nyeste generation.

Bilen er opbygget med HMF 2820 K5-kran samt 3-vejs HMF-wirehejs og HMF-pendeltip. Den er desuden udrustet med Rockinger-kærretræk til kørsel med en 3-akslet tipkærre.

- Vi foretrækker at råde over eget materiel, så vi så vidt muligt selv kan planlægge og disponere vores entreprenøropgaver, siger Jan Nielsen, som er aut. kloakmester og entreprenør og har drevet virksomhed i entreprenørbranchen i mere end 30 år.

Den nye MAN TGX afløser en tilsvarende MAN. Firmaet har yderligere en 4-akslet MAN TGS 540 med kran og tilhørende kærre samt en 3-akslet MAN TGS 440 med kran og knæklad til maskintransport.

Den nye MAN TGX 510 8x4-4 er med parabelfjedre på foraksel, luftaffjedring på tandemaksler samt styrende og løftbar støtteaksel bag trækakslerne. Teknisk akseltryk på 9,5 tons, 11,5 + 11,5 tons samt 9,0 tons, i alt 41,5 tons teknisk kapacitet, 32 tons tilladt totalvægt ved landevejskørsel.

Drivlinen består af 12,4-liters 6-cyl. rækkemotor på 510 hk/2.600 Nm, 12+2 trins 12.28 Tipmatic gearkasse med overgear og to krybegear, tandemtræk med 4,11:1 i udveksling med mekaniske, langs- og tværgående differentialespærrer.

Førerhuset er MAN’s højtplacerede TGX-sovekabineførerhus med normal taghøjde, luftaffjedring, komfortsæde i førerside med sædevarme, læderindtræk samt læderrat, MAN Mediasystem med 12,3” skærm inkl. tilslutning til bakkamera og læssekamera, separat højresvingskamera med display på højre A-stolpe, integreret køleskab under køjen, H7 forlygter og -tågelygter inkl. kurvelys, MAN Telematics-pakke for online forbindelse af køretøjet mm.

Opbygningen er med HMF 2820 K5-kran med fem hydrauliske udskud samt to manuelle udskud, samt 3-vejs HMF TF320 wirehejs til containere på op til 7,5 meter, 20 tons ophaler- og tipkapacitet, udskydelig sakse-bagkofanger ,,

Montering af kran, hejselad samt opbygning er udført af HMF i Roskilde, og bilen er malet af Laugesens Autolakeri A/S i Ringsted.

H.E. Jørgensen A/S har stået for leveringen.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.691