23948sdkhjf

Dieseltyveri er lige så vel et spørgsmål om ressourcer til politiet

Skal straffene skærpes for tyveri af dieselolie?


Sådan spørger man sig selv i branchen, efter at det i weekenden kom til et voldeligt opgør mellem østeuropæiske dieseltyve og danske chauffører på en rasteplads ved Egtved – og en dansk vognmand er sigtet for at have slået en af chaufførerne med en jernstang.  

 

- Om det skal koste et par tusind kroner, 5.000 kroner, 10.000 kroner eller noget andet at stjæle diesel, det ved jeg ikke. Det, der er det vigtige, er, at politiet får ressourcer til at tage sig af det her område. Politiets ressourcer er mangelfulde på mange områder, og skal en skærpet straf virke, skal politiet også have ressourcerne til at tage sig grundigt af et område, siger underdirektør hos DTL Frank Davidsen.  

 

Siden episoden lørdag er der i branchen blevet talt om, om politiet skal have muligheden for at beslaglægge dieseltyvens køretøj.  

 

- Det er sådan, at ved strafbare handlinger kan man allerede konfiskere redskabet, der er brugt til at udføre denne handling. Jeg ved ikke, om lastbilen kan komme i betragtning her, eller om det er ude af proportioner. Men jeg tror næppe, man kan konfiskere den, siger Frank Davidsen.  

 

Frank Davidsen påpeger, at DTL har interesseret sig for tyverier af dieselolie i mange, mange år, og at man er en del af en national arbejdsgruppe, som arbejder med problemet.

 

- Her vil vi naturligvis også bringe problemet op igen, siger Frank Davidsen.

 

- Der er nogle store mørketal på området. Så vi opfordrer til, at alle dieseltyverierne bliver anmeldt. På den måde kan bedre kortlægge problemet, siger Frank Davidsen.  

 

- Noget forbandet svineri

Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, kalder over for Lastbil Magasinet dieseltyverier noget ”forbandet svineri”.

 

- Det skal straffes hårdere. Det skal være med markant højere bøder og tilbageholdelse af trækkeren, indtil bøden er betalt, siger Kristian Pihl Lorentzen.

 

Lastbil Magasinet har spurgt justitsminister Nick Hækkerup (S), om han mener, at der er behov for skærpede straffe for dieseltyveri.

 

Ministeren er ikke vendt tilbage inden deadline.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Scania lancerer førerhus med sauna
Lastbil ramte cyklist i Højbjerg
Politiet fandt mange bremsefejl i nordjysk tungvogns-kontrol
Vognmand fik sparket: Det er helt ude i skoven
Stor forhandler sænker dækpriserne
Iveco vil frasælge aktiviteter i Norden
Andre Nordiske Medier
Transportmagasinet
Motor-magasinet
SCMNews

Send til en kollega

0.078