23948sdkhjf

Renault vil have el-lastbiler til alle segmenter i 2023

Renault Trucks vil i 2023 tilbyde en elektrisk serie til hvert af lastbilsegmenterne distribution, anlæg og fjerntransport.

Renault indledte i 2020 serieproduktion af anden generation af fabrikkens elektriske lastbilserier under navnet Z.E. (Zero Emission=Nul Udledning). De dækker foreløbig tre modelserier til distribution og renovation fra 3,1 til 26 ton.

Renault Trucks er ligesom Volvo Trucks en del af Volvo Group – og i lighed med det svenske lastbilmærke planlægger Renault at lancere bl.a. en trækker til regional kørsel og anlægskørsel.

Renault forventer i anden halvdel af dette årti at introducere elektriske modeller med brændselsceller og brint som brændstof til fjerntransport. Her vil Renault givetvis drage fordel af det samarbejde om udvikling af brændselscelle-teknologi, som Volvo Group og Daimler Trucks har indgået.

Som andre lastbilmærker stiler Renault Trucks efter, at alle lastbiler, der produceres i 2040, skal være CO2-neutrale. Dermed vil lastbiltransporten kunne være CO2-neutral i 2050, da det tager ca. 10 år at udskifte den eksisterende lastbilflåde.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.19