23948sdkhjf

Cabotage-sigtet vognmands holdingselskab styrtbløder

Det holdingselskab, der ejes af vognmand John Thimsen, manden bag TS-Transport A/S, har blodrøde tal på bundlinjen. Det viser selskabets årsrapport for 2019/20. Der er både underskud og en negativ egenkapital i holdingselsskabet Thimsen Holding ApS.  

Thimsen Holding ApS er som sagt ejet af vognmand John Thimsen, eller John Thimes Kristiansen, som er det navn, han flere steder står registreret under i cvr-registret. John Thimsen er vognmanden bag firmaet TS-Transport A/S, der for nylig skiftede navn til Transport 2015 A/S. TS-Transport blev i juni 2020 sigtet i en større sag om omfattende ulovlig cabotagekørsel efter Tungvognscenter Syd i samarbejde med Tungvognscenter Øst havde ransaget firmaets adresse, der dengang var i Rødekro – firmaet flyttede adresse 1. oktober 2020 til Give – og fundet beviser, der pegede i retning af gentagende tilfælde af ulovlig cabotagekørsel.

Årsregnskabet for Thimsen Holding ApS viser et underskud på 472.793 kroner og en negativ egenkapital på 716.053 kroner. I ledelsesberetningen står, at ”resultatet anses for utilfredsstillende.

Hvad der samtidigt er utilfredsstillende og usædvanligt er, at selskabet har tabt over halvdelen af selskabskapitalen og er dermed omfattet af selskabslovens §119 om kapitaltab, står der skrevet i ledelsesberetningen. Under samme punkt – ”Usædvanlige forhold” – står også, at ”Selskabskapitalen forventes reetableret gennem drift i associeret virksomhed”.

John Thimsen er adm. direktør i og stifter af Thimsen Holding ApS og ejer selskabet 100 procent.

I 2009 gik John Thimsen konkurs med vognmandsfirmaet, THIMSEN TRANSPORT ApS.

Vognmandsfirmaet, TS-Transport A/S, som 11. marts skiftede navn til Transport 2015 A/S, kom ud af regnskabsåret for 2018/19 med en negativ egenkapital på 256.014 kroner og et underskud på 661.201 kroner. I juni 2020 kom firmaet så i politiets søgelys og endte med en sigtelse for ulovlig cabotagekørsel. I februar fratrådte bestyrelsen, men ingen ny bestyrelse tiltrådte.

John Thimsen har ikke ønsket at svare på, hvorfor hans firma har skiftet navn, hvorfor bestyrelsen er fratrådt og ingen ny tiltrådt. Ligeledes har han ikke ønsket at svare på, om der er en konkurs for TS-Transport A/S på vej.

Der er endnu ikke rejst tiltale mod TS-Transport A/S for ulovlig cabotagekørsel. Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi har over for Lastbil Magasinet oplyst, at grunden til, der ikke er rejst tiltale, er omfanget af efterforskningsarbejdet.

Selskabslovens §119: Ledelsen i et kapitalselskab skal sikre, at generalforsamling afholdes, senest 6 måneder efter at det konstateres, at selskabets egenkapital udgør mindre end halvdelen af den tegnede kapital. På generalforsamlingen skal det centrale ledelsesorgan redegøre for kapitalselskabets økonomiske stilling og om fornødent stille forslag om foranstaltninger, der bør træffes, herunder om kapitalselskabets opløsning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078