23948sdkhjf

Frode Laursen og Novozymes i nyt samarbejde

Frode Laursen og Novozymes har indgået en samarbejdsaftale, der betyder, at Frode Laursen skal varetage dele af logistikken i forbindelse med virksomhedens lagre.

Frode Laursen skal fra april 2021 varetage Novozymes danske lager på sit 110.000 kvm store logistikcenter i Jyderup. Aftalen lever ifølge parterne op til Novozymes’ krav om bæredygtige løsninger og Frode Laursens egne ambitioner.

- Med placeringen af Novozymes enzymproduktion i Kalundborg, blot 20 km fra vores logistikcenter i Jyderup, er et samarbejde oplagt, og vi er glade for, at vi med denne langvarige aftale får mulighed for at udvikle samarbejdet, siger koncerndirektør i Frode Laursen, Thomas Corneliussen.

Novozymes er verdens førende inden for biologiske løsninger og har en global produktion, hvor fabrikkerne i Kalundborg hører til blandt de største. Her producerer Novozymes store mængder enzymer, som skal sendes til kunder over hele verden.

- Det er vigtigt for os, at vores produktion er så effektiv som mulig og samtidig påvirker omgivelserne mindst muligt. Med aftalen effektiviserer vi vores logistikoperation i Danmark og sparer samtidigt op til 350.000 km i transport årligt, til fordel for trafikken og miljøet, siger Morten Carlsen, Supply Chain Operations Director i Novozymes.

Grøn opdatering af bygninger

I det hele taget er de grønne løsninger vægtet højt i aftalen mellem Novozymes og Frode Laursen. Således er Frode Laursen i forbindelse med aftalen gået i gang med en grøn opdatering af lagerbygningerne.

- Vi har fælles ambitioner om at hæve barren i forhold til at levere på den grønne omstilling. Vi har allerede påbegyndt et større arbejde i Jyderup og vil over de kommende måneder implementere den nyeste teknologi og de nyeste muligheder inden for bl.a. kølemaskiner og isolering samt valg af energikilder. Eksempelvis får vi installeret solceller, der kan forsyne bygningen med grøn energi, fortæller Thomas Corneliussen og tilføjer:

De første Novozymes-paller kommer på lager i Jyderup 1. april, hvilket også vil betyde et større antal nye jobs på logistikcenteret i Jyderup.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078