23948sdkhjf

Hanstholm-vogntog som italiensk model

Fascinationen af flotte danske containerbiler kan rejse langt – endda helt til det nordlige Italien, hvor modelbyggeren Fabio Riccardi med en særlig interesse for danske Iveco’er har sit modelværksted.

»Jeg har altid kendt firmaet Hanstholm Container Service og elsket deres køretøjer, som hovedsageligt var Scania. Jeg så første gang en Iveco Stralis med deres farver i et facebook-opslag i 2016,« fortæller den italienske modelentusiast til Lastbil Magasinet.

Der var tale om en 3-akslet Iveco Stralis 440s48, som kørte med en Kel-Berg Thermo tiptrailer.

»Jeg besluttede straks, at jeg ville bygge den model, når jeg var færdig med de modeller, jeg havde under konstruktion,« fortæller Fabio Riccardi.

En passioneret modelbygger går systematisk til værks, så via en ven, Ercoli Roberto, som var i Danmark ad flere omgange for at fotografere danske lastbiler, fik Fabio detaljerede billeder og opmålinger af trækkeren. Den danske modelbygger Knud Laursen hjalp også med fotos af traileren.

Meget håndlavet

Arbejdet med at bygge Hanstholm-vogntoget – som er Fabio Riccardis Stralis Hi-Way i den danske samling – blev iværksat i juli 2018 og blev færdiggjort for nylig.

Størrelsesforholdet er 1:87, og opbygningen var en lang proces på halvandet år. Bl.a. tog det tid at få målt og lavet de nøjagtige farver og striber i kabinen og på traileren, som også er specielt opbygget indvendig for at kunne køre med fisk.

Kølemaskinen af typen Carrier Supra 1150 findes ikke i modelstørrelsen 1:87, så her har Fabio Riccardi bygget den i fri hånd ud fra tekniske tegninger. Også hele ”balkonen” med trappe osv. foran på traileren er håndlavet, uden at bruge færdige dele.

Sådan blev et vogntog fra det danske vognmandsfirma Hanstholm Container Service altså foreviget i en italienske modelsamling.

»Det er historien om modellen af vognmand Jens H. Petersens bil. Den har krævet meget arbejde og tålmodighed undervejs. Men da jeg så lastbilen første gang, blev jeg straks forelsket i den. Jeg kunne godt lide Hanstholm Container Service og deres farver, og så at se dem malet på en Iveco Stralis. Den bil var jeg nødt til at bygge,« siger Fabio Riccardi.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204