23948sdkhjf

Straksbøde på 41.500 kr.

Bulgarsk vognmand afsløret i tachograf- og fartfusk.

Tungvognscenter Syd, Sydøstjyllands Politi, standsede forleden en bulgarsk lastbil med en dansk sættevogn ved rasteplads Skærup Øst på E45, mellem Fredericia og Vejle. Det viste sig, at Chaufføren selv var vognmand, og at han kun havde den ene lastbil.

På rastepladsen blev lastbilens dokumenter og kontrolapparat gennemgået. En udskrift fra kontrolapparatet viste, at selvom chaufførens førerkort sad i lastbilen, så havde lastbilen, ifølge udskriften, ikke kørt den dag.

Stik til fusk

Efter en nærmere undersøgelse viste det sig, at der var manipuleret med tachografen. Under instrumentbrættet ved sikringsboksen kunne chaufføren skifte mellem to stik, hvor det ene stik muliggjorde en manipulation. Dermed kunne chaufføren køre, uden der blev registreret kørsel.

Lastbilchaufføren havde nøje noteret sin kørsel, og ved at undersøge kørselsrapporter og sammenholde dem med søgning i ANPG (automatisk nummerpladegenkendelse), og via et download fra kontrolapparatet, viste det sig efterfølgende, at han kun havde kørt manipuleret lige præcis den dag.

Bøde og konfiskation

Chaufføren blev afhørt dagen efter, hvor han erkendte sigtelsen for manipulation. Han betalte en straksbøde på 41.500 kr., og herudover fik han også konfiskeret kontrolapparatet, manipulationsboksen og fartbegrænseren, da den også var manipuleret.

Chaufføren fik besked på, at lastbilen skulle lovliggøres i Danmark, før han forlod landet, og det fik han herefter gjort.

Læs mere om: jura
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094