23948sdkhjf

Uændrede priser på Storebælt

Også lastbiler kører over Storebælt med uændret brotakst i 2020.

Trafikanter der benytter automatisk betaling, eksempelvis BroBizz eller PayByPlate, til turen over Storebælt, kan glæde sig over uændrede priser fra 1. januar.

Priserne i 2020 afspejler aftalen om prisnedsættelse fra 1. januar 2018, hvor det blev 15 pct. billigere at passere Storebæltsbroen i lastbil, personbil og bus. Her blev det samtidig besluttet kun at give den lave pris til trafikanter, der benytter automatisk betaling, for at sikre en fortsat effektiv trafikafvikling og undgå kø i betalingsanlægget. For turen over broen med en personbil sparer man minimum 50 kr. pr. tur.

Næste år er prisen således også uændret for lastbiler under ti meters længde, der kører en enkelt tur over broen for 580 kr. Prisen for lastbiler mellem 10 og 20 meters længde er tilsvarende uændrede 917 kr., mens lastbiler over 20 meter og under 60 tons vægt er uændrede 1378 kr.

I dag benytter tre ud af fire trafikanter automatisk betaling til turen over Storebælt, og knap 400.000 har tilmeldt sig betaling med nummerplade. Fra midten af januar kan nummerpladen benyttes i betalingsanlæggets nye Ekspres-baner sammen med Bizz, og hastigheden i banerne sættes op til 50 km/t.

Prisen for personbil og personbil med anhænger, der betaler med kort eller kontanter, reguleres årligt ud fra forbrugerprisindekset. I 2020 betyder det en stigning på 5 kr. for personbil med anhænger, mens en personbil fortsat betaler 245 kr.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112