23948sdkhjf

- Håber det sætter lidt tanker i gang

Debatindlæg som kommentar til denne

artikel:

For det første så er lastbiler begrænset til 90 km/t og burde ikke kunne køre hurtigere, medmindre der er blevet fusket med dem, hvilket er meget svært i dag kontra for 10-20 år siden.

For det andet så er markedet så presset, at det skal gå over stok og sten, for at det kan hænge sammen. Hvis du kører 5 km/t langsommere, så svarer det til mellem 45 eller 50 km mindre, du når på en dag - alt efter, om du kører 9 eller 10 timer. Hvis du så siger, at du arbejder 216 dage om året, så bliver det cirka til 10.000 færre kilometer, du kan nå om året. Og hvis du kører på km-afregning, så er det et sted mellem 60 og 80.000 om året, alt efter hvor god din aftale er. Det vil sige, at du cirka mangler 6000 hver måned i indtægt.

Og så skal du huske på, at du som servicetekniker ikke bliver kontrolleret hele tiden. Du kan arbejde så meget, du vil, og stadigvæk køre hjem, uden at din arbejdstid bliver kontrolleret. Det kan chaufførerne ikke, og de får nogle meget heftige bøder for at overskride det.

Håber, at det kan sætte lidt tanker i gang ved dig næste gang, du møder en lastbil, for hvis de havde samme vilkår med at kunne tage "overarbejde" som dig, så kunne de nok godt nøjes med at køre 80km/t. Men sådan er virkeligheden ikke, desværre.

Kasper Skau
Hovedgaden 40
7323 Give

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vejafgiften andenbehandlet på 38 sekunder
Daimler og Toyota vil bygge lastbiler sammen
Scania lukker Södertälje-fabrik i tre måneder
Mercedes runder elektrisk milepæl i Danmark
Stærke oldschool-V8'ere til P. Olesen
Svensk kraftkarl til CSK
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11