23948sdkhjf

Brandsikring ’en by i Rusland’

Paller og containere op ad bygninger eksempel på potentiel og kostbar brandfare.

Syd- og Sønderjyllands Politi – samt DTL Danske Vognmænd, brancheorganisationen ITD og DI Transport – inviterede i forgårs til fyraftensmøde i Vejen Idrætscenter om forebyggelse af kriminalitet i transportbranchen.

Indledningsvist havde aftenens vært, specialkonsulent Christian Østergaard, Syd- og Sønderjyllands Politi, blandt andet en bemærkning om, at brandsikkerhed kan være ’en by i Rusland’. Underforstået at risikoen for brand - og dermed fornuftige forholdsregler mod denne risiko – typisk ikke sætter den største dagsorden ude i branchens virksomheder.

Brændbart materiale og åbne branddøre

Efter at politiet har besøgt syv større og mindre virksomheder i det syd- og sønderjyske område, gav specialkonsulent Christian Østergaard eksempler på områder, hvor den præventive indsats let bliver bedre.

Eksempelvis at paller og containere med brændbart indhold flyttes mindst fem meter væk fra bygninger – og her fastgøres, så eventuelle pyromaner ikke har så let spil.

Branddøre der holdes åbne, eksempelvis med en sten, i løbet af arbejdsdagen, for at lette passagen, er andre eksempler på manglende fokus på at nedsætte risikoen for kostbare skader. Tilsvarende er døre uden låse og ulåste dieselpumper eksempler på ’velvillig gæstfrihed’ i forhold til ’langfingrede gæster’

Gør det mere bøvlet

Christian Østergaard:

- Efter besøget på de syv virksomheder har vi efterfølgende lavet en sikringsrapport, der blandt andet fokuserer på virksomhedernes fremtræden, adgangssikring, adgangskontrol og brandsikring. Konklusionen er, at I som virksomheder godt må være med til at gøre det mere bøvlet at være tyv.

Specialkonsulent Christian Østergaard opfordrer generelt virksomhederne i transportbranchen til at bruge den sunde fornuft.

- Mange steder er der eksempelvis direkte adgang til serverrummet, der i dag er det reelle pengeskab i mange virksomheder. Kan I tåle, at jeres IT eksempelvis er lagt ned i tre dage, fordi I er ramt af et hackerangreb?

Sikringsmanual

Christian Østergaard appellerer til, at virksomhederne bruger deres sunde fornuft og søger gode idéer og inspiration internt blandt personalet og eksempelvis i Sikringsmanual til Inspiration, der er på vej i en 4. udgave.

Manualen udgives af Erhvervenes Hus i Aabenraa, ITD samt Syd- og Sønderjyllands Politi i samråd med Det Kriminalpræventive Råd.

En positiv melding fra de syv nævnte virksomheder er, at dieseltyveri tilsyneladende ikke er et problem.

Læs mere om: jura
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203