23948sdkhjf

Vognmænd: Klar besked om kærrer

Siden forsøget med modulvogntog blev sat i værk, har det været helt klart at en kærre, også kaldet en påhængsvogn med fast trækstang, indgår som det bageste modul i et modulvogntog af typen MVT2. Denne kombination består netop af et sættevognstog og en kærre.
 
Til gengæld har det ikke været helt klart, om det bageste modul i en såkaldt MVT4-kombination kan være en påhængsvogn med fast trækstang. MVT4 er en kombination, der består af kun to moduler: En lastvogn, bygget op som en forvogn, og en tilkoblet påhængsvogn, hvor den samlede totallængde ikke kan overstige 24 m.
 
Nu har Færdselsstyrelsen imidlertid slået fast over for DTL at efter bekendtgørelsens ordlyd omfatter type 4 også kærre: påhængsvogn med stiv trækstang, fortæller brancheorganisationen i en pressemeddelelse.

Det vil uden tvivl blive godt modtaget blandt DTLs medlemmer, hvor mange vil kunne udnytte muligheden for at kunne køre under regelsættet for modulvogntog med forvogn-kærre-kombinationer, lyder det i en udtalelsen fra DTL. 

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171