23948sdkhjf

MAN fyrer Fiskbæk

Fiskbæk Lastvogns Service i Randers opfyldte ikke MAN’s krav til mærkets servicepartnere.

Artikel i Trans Informs trykte magasin-udgave december 2015:

I slutningen af november mistede Fiskbæk Lastvogns Service ApS, Bogensevej i Randers, firmaets status som servicepartner for MAN Truck & Bus Danmark.

En restrukturering af MAN’s danske forhandlernet var i første omgang den officielle begrundelse for, at MAN stoppede samarbejdet med firmaet, der indtil bruddet var autoriseret MAN-servicepartner i Randers-området og på Djursland.

Johannes Boje, eftermarkedsdirektør hos MAN, forklarede, at MAN ”fortsat ser et langsigtet potentiale for et servicepunkt i Randers-området”. Derfor ser det VW-ejede tyske mærke sig nu om efter ”den rette fremtidige samarbejdspartner”.

Standard skal følges

Til Trans Inform forklarer Claus Lindholm, kommunikationschef hos MAN Center Scandinavia, at ingen andre af MAN’s servicepartnere bliver opsagt.

- MAN har en række standarder, der skal følges. Alle kan søge om at blive autoriseret servicepartner, men Fiskbæk har ikke levet op til disse standarter. Randers er en stor by, og Djursland-området er også vigtigt. Derfor ser vi os om efter en ny servicepartner.

Indtil denne nye servicepartner er fundet, henviser MAN kunder til autoriserede MAN-forhandlere i Aarhus eller Svenstrup.

Fin placering

Claus Lindholm oplyser i øvrigt, at MAN’s tyske hovedkvarter er rigtigt godt tilfreds med udviklingen på det – lille – danske marked, hvor mærket i de første ti måneder af 2015 ligger på en markedsandel på knap 19 procent af samtlige nye indregistrerede lastbiler på det danske marked.

Til og med oktober har MAN således fået indregistreret 8 lastbiler i klassen fra 3,5 til 10 tons totalvægt, 35 i klassen fra 10 til 15 tons, og hele 724 biler i klassen over 15 tons. Det giver en samlet 3. plads på listen, kun overgået af Volvo og Scania.

Og MAN har ambitioner om mere i forbindelse med mærkets kommende nye TGE-transportermodel i varebilklassen fra tre tons - MAN TGE udviklet af Volkswagen Nutzfahrzeuge. I den forbindelse er MAN også i fuld gang med at finde de kommende forhandlere af disse biler, der efter planen introduceres på IAA 2016 og leveres fra 2017.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097