23948sdkhjf

Goodyear advarer om dækvalg

Goodyear advarer lastbilchauffører om faren ved ikke at bruge de korrekte vinterdæk. Både dårligt vejr og de forskellige, europæiske regler for vinterdæk kan stoppe kørslen eller straffe chaufførerne for ikke at overholde loven. Og definitionen af "vinterdæk" er ikke den samme for hele Europa.

»Alle chauffører er klar over de problemer, som et pludseligt snevejr kan medføre, og generelt har de udstyret deres køretøjer med det nødvendige udstyr,« siger Benjamin Willot, marketingdirektør for erhvervsdæk hos Goodyear Europe, Middle East & Africa.

»Men et stigende antal europæiske lande kræver, at man bruger vinterdæk til erhvervskøretøjer – ikke kun, når forholdene byder det, men også i faste tidsrum hvert år. En af de store udfordringer for chaufførerne er den manglende harmonisering i EU af reglerne for vinterdæk til erhvervskørsel. Overholder man ikke reglerne, kan det medføre bøder, eller at køretøjet ikke må køre videre.«

Goodyear Dunlop har registreret 28 europæiske lande med regler for brug af vinterdæk til erhvervskøretøjer. Nogle steder er kravene lokale, andre steder kræves der under visse omstændigheder vinterdæk på alle veje, og andre steder gælder der obligatoriske regler i en fastsat tidsperiode uanset vejrforholdene.

[add:503]

[add:467]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063