23948sdkhjf

Grønt gennembrud

Mange taler om det, og nogen gør faktisk også noget ved det. Rema 1000 har netop fået leveret de første trailere, hvor den traditionelle kølemaskine med en dieselmotor og kompressor er skiftet ud med et CryoTech-anlæg, der i stedet genanvender CO2 fra gødningsproduktion. Teknikken er almindeligt kendt i Norge og Holland, men er stadig på kravlestadiet i Danmark.

»Jeg så det første gang, da jeg var i Norge ved Thermo King. Det, der først og fremmest fangede mig ved det, var det støjmæssige. Mange af de butikker, vi servicerer, ligger i boligområder, og der betyder støjniveauet meget, når vi kører ud med varer om natten og tidligt om morgenen,« forklarer Preben Lyng, der er transportchef hos Rema 1000.

Alle dagligvarekædens køletrailere kører ud fra anlægget i Horsens, og derfor besluttede Rema 1000 at etablere en fyldestation på adressen og skifte hele trailerparken ud med nye og langt mere miljøvenlige CryoTech-køleanlæg.

Læs meget mere om teknikken, trailerne og fordelene for miljø og chauffører i Lastbil Magasinets januar-nummer, der er på gaden i dag.

[add:381]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067