23948sdkhjf

Østrig skal droppe kørselsforbud

Østrig indførte i 2008 et kørselsforbud på en strækning af A12-motorvejen i Tyrol. Forbuddet gælder for lastbiler over 7,5 tons, som transporter varer som køretøjer, marmor, affald og fliser. EU-Domstolen har nu dømt Østrig for at lægge hindringer i vejen for den frie transport af varer med forbuddet.

Forbuddet mødte bred modstand fra ITD og flere europæiske brancheorganisationer, som sluttede sig sammen i den såkaldte ”Alpetransitgruppe.” Gruppen gik til EU-Kommissionen, som tog sagen op ved EU-Domstolen. Her er afgørelsen nu faldet ud til fordel for brancheorganisationerne.

»Den afgørelse er vi rigtig glade for,« siger Anders Jessen fra ITD, som har stået for at håndtere sagen.

Han håber, at dommen får østrigerne til at ophæve kørselsforbuddet så hurtigt som muligt.

Dommen fra EU-Domstolen slår fast, at Østrig uretmæssigt indskrænker den frie transport af varer uden at have afprøvet mindre indgribende metoder først. Landet har fået besked på hurtigst muligt at ændre den retsstridige tilstand.

Alpetransitgruppen har formodet, at et af Østrigs mål med kørselsforbuddet var at tvinge trafikken over på skinnerne. Imidlertid er nogle transporter så stramt planlagt tidsmæssigt, at det ikke kan lade sig gøre. Derfor har forbuddet ifølge ITD kostet flere vognmænd dyrt.

[add:319]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063