23948sdkhjf

Brændstofbevidste chauffører

Med effektiv kørsel kan brændstofforbruget sænkes med mere end 10 %. Da brændstofforbruget hænger direkte sammen med udledningen af CO2 har det også en afsmittende effekt på miljøet. Chaufførernes holdning - og deres kendskab - til brændstoføkonomiske kørsel er derfor vigtig set fra både et økonomisk og miljømæssigt synspunkt.

Volvo Trucks har derfor ved hjælp af deres globale http://www.worldtrucker.com/ forum undersøgt chaufførers holdning til brændstoføkonomisk kørsel. Formålet med forummet, som åbnedes i foråret, er at øge virksomhedens forståelse for chaufførers interesser og behov.

De friske resultater af undersøgelsen viser, at der er stor bevidsthed om emnet brændstoføkonomi. Et spørgsmål lød således:

»Tænker du på at køre din lastvogn så brændstoføkonomisk som muligt?«

Mere end halvdelen, helt præcist 53 %, svarede, at de altid tager hensyn til brændstofforbruget.

Af de resterende chauffører, der deltog i undersøgelsen, sagde 42 %, at de kun af og til tænker på at køre brændstoføkonomisk, mens 5 % svarede, at det gør de aldrig. Der er altså potentiale til forbedring.

»Det er vigtigt at arbejde med bevidstheden om dette spørgsmål, så chaufførerne forstår, at deres indsats gør en forskel,« siger Andrew Low, der er ansvarlig for chaufføruddannelse hos Volvo Trucks. 'Viden er magt. Alt bliver enkelt, når du ved hvordan - og det gælder også for brændstoføkonomisk kørsel. Derfor er det vigtigt at investere i chaufføruddannelse,‘ fortsætter han.

1300 af Worldtruckers mere end 17.000 medlemmer svarede på undersøgelsen.

[add:316]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078