23948sdkhjf

Vognmænd har mere styr på dyr

Antallet af overtrædelser ved transport af dyr er faldet drastisk det seneste år, oplyser DTL. Politiets statistik og Fødevarestyrelsens kontroller i 2010 sender et tydeligt signal om, at dyretransportørerne er blevet bedre til at håndtere transporterne i forhold til tidligere.

Formand for DTL Dyr Stinne Møller glæder sig over, at antallet af overtrædelser er næsten halveret på et år. Hun ser flere grunde til den positive udvikling:

»Først og fremmest har den lovpligtige uddannelse, som blev indført for et par år siden, gjort, at dyretransportørerne har skullet sætte sig mere ind i de ualmindeligt komplicerede regler. Dernæst har de meget skrappe sanktioner i form af klippekortsordningen nok også haft en vis indflydelse.  Men især tror jeg på, at den debat, vi har haft i branchen, har haft stor effekt. Foreningen DTL Dyr har haft flere møder, hvor holdninger blev bearbejdet, og viden er blevet udvekslet. Vi har som branche været hængt ud som dyremishandlere på basis af få enkeltsager. Konkurrencen er også skærpet yderligere, og der er simpelthen ikke råd til at gå på kompromis med dyrevelfærden,« siger hun.

I 2010 var der overtrædelser på 13,6 procent af de kontrollerede transportmidler, hvor cirka halvdelen handlede om manglende eller forkerte papirer og intet havde med dyrevelfærden at gøre.

Overtrædelserne omfatter både professionelle dyretransportører og private ejere af dyr.

[add:316]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062