23948sdkhjf

Nye tal bekræfter fremgang

De seneste måneders fremgang for de danske vognmandsvirksomheders omsætning bekræftes af nye tal fra Danmarks Statistik. DTL har analyseret tallene, der fortæller om de danske lastbilers godstransport i 3. kvartal af 2010.

»Nu har vi tal for flere kvartaler og kan på et statistisk mere sikkert grundlag se, at det tydeligt går fremad for de danske lastbiler i den indenlandske del af deres transport. Målt gennemsnitligt over 4 kvartaler udførte de danske lastbiler et indenlandsk transportarbejde i 3. kvartal på 2.596 ton km. Det er 5 pct. højere i forhold til året før og en markant forbedring i forhold til 2. kvartal. Det er i særlig grad vognmandskørslen, som med en vækst på over 6 pct. i forhold til året før, har haft fremgang her,« siger DTLs økonom Morten Pernø.

Eksportkørslen lider fortsat

Trods den seneste tids positive tal for den indenlandske transport er det stadig tydeligt, at den internationale godstransport med de danske lastbiler absolut ikke har det godt, når man måler det udførte transportarbejde som et gennemsnit over 4 kvartaler og dermed fjerner de værste statistiske og sæsonbetonede svingninger. I 3. kvartal af 2010 har de danske lastbiler udført et internationalt transportarbejde på historisk lave 1114 mio. tonkm. Det svarer til et fald på hele 42 pct. i forhold til året før.

[add:38]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063