23948sdkhjf

Protest imod cabotage-undtagelse

Beskæftigelsesministeriet lægger op til, at cabotagekørsel skal undtages fra registreringspligten til Registret for Udenlandske Tjenesteydere, RUT.

DTL er uenig og har netop sendt et høringssvar til Beskæftigelsesministeriet.

”Cabotagereglerne skal overholdes, og der skal skrides ind over for ulovlig cabotage ved en effektiv håndhævelse og kontrol. I den forbindelse ser DTL RUT-registreret som et vigtigt værktøj,” siger chefjurist i DTL John Roy Vesterholm.

En registrering i RUT-registret vil kunne kædes sammen med den almindelige kontrol af aktiviteterne for cabotagekørsel i Danmark foretaget af udenlandske chauffører og selvstændige på udenlandsk indregistrerede lastbiler og dermed medvirke til, at reglerne overholdes.


Svært at identificere cabotage

”DTL går ind for registrering i RUT-registereret også ved cabotagekørsel. For det giver de danske myndigheder mulighed for at kontrollere, at udenlandske virksomheder overholder dansk lovgivning, herunder arbejdsmiljølovgivningen samt moms- og skattelovgivningen,” siger John Roy Vesterholm.

Cabotage er svær at identificere og kontrollere, hvis den ikke registreres. Registreringen vil desuden give myndighederne og arbejdsmarkedets parter et bedre overblik over omfanget af udenlandske virksomheder, der udfører cabotage i Danmark.

”Det er helt afgørende for den danske vognmandsbranche, at der ikke foregår ulovlig indenrigskørsel i Danmark. Det koster dyrt for det danske samfund og ordrer for danske transportvirksomheder, hvis det er for nemt at udføre ulovlig cabotage Danmark, ” siger John Roy Vesterholm.

[add:233]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062