Godt og skidt for transporten i ny EU-strategi
EU-Kommissionen vil frem til 2020 blandt andet satse på udviklingen af mindre og mellemstore virksomheder, som der er en stor del af inden for transportbranchen. Det glæder DTL i forbindelse med, at Kommissionen 3. marts fremlagde sit forslag til en økonomisk vækststrategi for EU frem til 2020.
»Den ser spændende ud for transporterhvervet, for EU vil løfte alle sektorer. Og EU vil ikke mindst have alle de mindre og mellemstore virksomheder med. Dem er der i Danmark og i EU rigtigt mange af inden for transportsektoren, og de kan i fremtiden med de rette rammebetingelser være et vigtigt gods-bindeled mellem alle sektorer,« siger DTL's adm. direktør, Erik Østergaard.
Kommissionen mener også, at lovgivningen i Det Indre Marked fortsat ikke fungerer godt nok, og at der derfor er behov for bedre kontrol af, om EU's medlemslande indfører lovgivningen og sørger for, at den overholdes og kontrolleres.
»Særligt for transporterhvervet, som bevæger sig over grænserne, er behovet for samme regler, samme fortolkning, samme kontrol og samme sanktioner vigtigt. Der er fortsat et stort arbejde at gøre, men det er glædeligt, at Kommissionen har taget det med i sin strategi,« siger Erik Østergaard.
Til gengæld mener den danske brancheorganisation, at udfordringerne for godsets mobilitet ikke fylder nok i den fremlagte strategi.
»Vi ærgrer os over, at Kommissionen ikke nævner behovet for arbejdskraftens og godsets mobilitet, som er en af de vigtigste vækstforudsætninger. EU-området har mange trafikpropper på vejene og flaskehalse med gods, og det er vigtigt, at det enkelte EU-medlemslands investeringer i infrastruktur spiller sammen med behovene i de andre medlemslande,« siger Erik Østergaard.
[add:180]