23948sdkhjf

Transportminister hos ITD

Transportminister Lars Barfoed fik opdateret viden med hjem efter et besøg hos ITD i Padborg i går, hvor der blev talt om transporterhvervets udfordringer, som de ser ud lige nu.

ITD orienterede om, hvilke afledte effekter, der er for branchen i forbindelse med den generelle økonomiske afmatning, ikke mindst betydningen af faldet i transport-efterspørgslen, som resulterer i en faldende beskæftigelse i erhvervet.

Et andet hovedemne på dagsordenen var udflagningen af danske køretøjer, ikke mindst til Tyskland. Ministeren blev orienteret om årsagerne til udflagningen, som hovedsageligt skyldes dårlige erhvervsvilkår i Danmark.

Der blev naturligvis også talt om regeringens planer for roadpricing, og ITD argumenterede for, at disse afgifter ikke ændrer transportmønstret, idet der ikke p.t. er noget brugbart alternativ til lastbiltransporten. Men i øvrigt hilser foreningen regeringens løfte om, at roadpricing skal være afgifts-neutralt for lastbiler, velkomment.

Ministeren blev også gjort opmærksom på urimelighederne i de danske myndigheders håndtering af køre-hviletidsreglerne, ikke mindst at man i Danmark siden 2006 ikke har givet sanktioner til udenlandske vognmænd og chauffører, for overtrædelser begået udenfor Danmarks grænser.[add:102]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.046