23948sdkhjf

Nytårsudtalelse fra DTL

Dansk Transport og Logistik (DTL) har udsendt denne nytårsudtalelse:

"2007 blev på flere måder et godt år for den danske transportbranche. DTLs store arbejde for de energieffektive modulvogntog bar f.eks. frugt, og vi var med til at få sat store infrastrukturprojekter på den politiske dagsorden.

Det blev også året, hvor DTL blev en fuldtonet organisation, da vi opfyldte et længe næret ønske fra branchen om også at tilbyde arbejdsgiverforening. Vi må sige, at medlemmerne har kvitteret for vores tiltag og meldt sig ind i stort tal. På lidt over to måneder har vi fået 600 medlemsvirksomheder i arbejdsgiverforeningen. Det er et jordskred, og det viser, at transportbranchen er på vej til at sige farvel til splittelse. Nu vil man endelig samles i en forening med gennemslagskraft.

Samlingen vil fortsætte i DTL i 2008.

Jeg ser frem til 2008 med stor forventning. Vi har jo været med til at præge arbejdet i den Infrastrukturkommission, som i januar kommer med sin rapport. Den vil pege på store, nødvendige trafikinvesteringer, der skal til for at sikre vores velfærdssamfund. Det er i den forbindelse lærerigt at tænke sig den tanke, at havde Tyskland ikke for mange årtier siden satset på infrastruktur, havde landet så haft sit Wirtsschaftswunder på samme måde? Næppe.

En effektiv infrastruktur har kun fordele for et samfund. Gods kan komme frem, og mennesker kan komme frem – de kan lettere komme på arbejde, de kan lettere hente deres børn i daginstitutioner, og de får mere fritid. Ingen i samfundet har gavn af tusindvis af motorer i tomgang i kø på en motorvej eller omkring en by. Heller ikke miljøet, som vi også skal værne om.

Vi vil gerne takke for samarbejdet med ministerier og myndigheder i året, der gik, og vi vil i det nye år atter arbejde for, at de danske transportvirksomheder får de bedste muligheder for at koncentrere sig om det, de er sat i verden for – at bringe gods frem til glæde for borgere og virksomheder."

Jørgen Egeskov Jensen
Formand for DTL
[add:85]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063