23948sdkhjf

Nytårsudtalelse fra ITD

International Transport Danmark (ITD) har udsendt denne nytårsudtalelse:

"Året 2007 har for transportbranchen været et begivenhedsrigt år. En af de største udfordringer for transportbranchen er tilstedeværelsen af en hensigtsmæssig infrastruktur, der sikrer kunder og dermed befolkningen friske varer leveret på det tidspunkt, forbrugerne ønsker dem i butikkerne.

ITD afventer derfor med spænding de kommende forhandlinger om udvikling af den danske infrastruktur. Det kan ikke siges tydeligt nok, at der vil blive brug for store beløb for at sikre, at både godstransporten og persontransporten ikke bruger unødvendig og uproduktiv tid i trafikpropper på vejene.

Vi håber derfor meget, at politikerne vil være sig deres ansvar på området bevidst.

Vi kan glæde os over, at vi omsider får en forsøgsordning med modulvogntog i Danmark. Disse er miljøvenlige og til gavn for trængslen på landevejene. Men det haster med at få forsøget i gang, og vi kan kun opfordre politikere og embedsmænd til at få de sidste beslutninger truffet, så vognmændene kan foretage de nødvendige investeringer i disse vogntog.

Også i 2007 var køre-hviletids reglerne i fokus. I foråret fik vi nye regler, men stadigvæk er der et kraftigt behov for yderligere lempelser i det urimelige bødekatalog, der blev indført i 2004. Vi ser derfor meget frem til de kommende forhandlinger med justitsminister Lene Espersen og håber, at vi kan få aftalt yderligere lempelser, så erhvervet kan leve med det meget stramme bødekatalog.

Problemerne er samtidig ikke blevet mindre af, at vi i Danmark har nedlagt rastepladser, og at der dermed er alt for lidt kapacitet for at chaufførerne kan afholde de lovpligtige hvil og pauser. Vi hilser det derfor velkomment, at EU-Parlamentet med aktiv medvirken af det danske parlamentsmedlem Anne E. Jensen har været en meget aktiv talsmand for at skaffe branchen bedre vilkår med flere og bedre udstyrede rastepladser i hele Europa.

Aktioner, som dem vi så i november 2007, er ikke vejen frem, men omvendt må vi stille det krav til politikerne, at man viser forståelse for de rimelige ønsker og behov, vi har i transportbranchen.

Vi ser frem til samarbejdet med den nye transportminister Carina Christensen og håber meget, at vi i foråret 2008 får vedtaget en vejgodsstrategi, der ser transportbranchen som et positivt og uundværligt led for det moderne samfund. Endvidere bør der være meget fokus på, at danske vognmænd sikres konkurrencelighed i forhold til udlandet. Den tyske enegang med nationale kompensationsordninger til egne vognmænd i forbindelse med en forhøjet vejskat og de tyske planer om at begrænse cabotagemulighederne kraftigt er meget generende for de internationale transportører i Danmark.

Grundet ikke mindst de store infrastrukturproblemer har branchens virksomheder oplevet store produktivitetstab i 2007. Endvidere har kraftigt stigende oliepriser været med til at skabe økonomiske problemer for mange transportvirksomheder. Vi kan derfor kun understrege over for branchens virksomheder, at det er nødvendigt løbende tæt at følge produktivitetsudviklingen og udviklingen i de udefrakommende omkostninger, således at man i aftalerne med fragtkøberne løbende kan foretage de nødvendige fragtjusteringer.

På det organisatoriske område blev 2007 året, hvor vi i ITD valgte nyt politisk ståsted. Det er således Handel, Transport og Service (HTS), der fremover skal varetage vore overordnede erhvervspolitiske rammevilkår.

Vi hilser det tætte samarbejde mellem HTS og Dansk Industri velkommen. Ikke mindst i fremtiden er der behov for et tæt samarbejde mellem transportkøber og transportør, så vi sikrer rationelle og effektive transporter til gavn for begge parter og til gavn for det danske samfund.

ITD beklager meget, at DTL har valgt at stifte sin egen arbejdsgiverorganisation. Det er efter vores opfattelse ikke med til at styrke branchen organisatorisk og risikerer at svække mulighederne for også fremover at forhandle os frem til fleksible og hensigtsmæssige overenskomster på transportområdet.

Foreningen har i 2007 etableret en række nye medlemsservices. Således er der blandt andet etableret en ny teknisk rådgivning og et nyt netværk for internationale transportører af levende dyr. Foreningens mange servicetilbud har dog glædeligvis også bevirket, at i alt 55 virksomheder har nyindmeldt sig i ITD i 2007.

I efteråret gennemførte vi to store undersøgelser. Dels en imageundersøgelse i befolkningen og dels en undersøgelse blandt ITD’s medlemmer og FDE’s kunder om deres holdninger til ITD og FDE. Overordnet kan vi glæde os over meget stor tilfredshed blandt ITD’s medlemmer og FDE’s kunder med både produkter og serviceniveauet. Begge undersøgelser vil blive fulgt op i 2008. I forlængelse af imageundersøgelsen er vi således ved at planlægge en større imagekampagne, der skal startes op i 2008.

I begyndelsen af 2008 vil der blive ansat en kommunikationschef for at forbedre foreningens og dermed branchens kommunikation med omverdenen. Ligeledes etablerer ITD’s datterselskab FDE i begyndelsen af 2008 servicecentre med blandt andet kontor på Sjælland og i Nordjylland.

Foreningen er således godt rustet til de kommende års udfordringer. 2008 bliver samtidig et historisk år for ITD/FDE, idet vi kan fejre 60 års jubilæum, der vil blive festligholdt på forskellig vis.

Vi ønsker medlemmer og samarbejdspartnere samt alle beskæftigede i transportbranchen en glædelig jul og et succesrigt nyt år. Vi glæder os til i fællesskab at tage udfordringerne i 2008 op.

Med venlig hilsen

International Transport Danmark

Mogens Therkelsen              Jens I. Petersen
Formand                                 Adm. direktør
[add:101]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062