23948sdkhjf

75 nye chaufførjobs

Udsigt til 75 chaufførjobs i Frederiksværk, når Stålvalseværket genopstår som Dansteel A/S

"Vi kan jo ikke sige andet, end at det er særdeles positivt for beskæftigelsen i området".

Det siger Finn Wendelboe, formand for Chaufførernes Fagforening i Hillerød, ved udsigten til, at omkring 75 ledige chauffører kan komme ud på landevejen igen, når Dansteel A/S, der er skabt på ruinerne af Stålvalseværket, går i drift.

Faktisk bliver behovet for chauffører måske større end før, fordi en stor del af råmaterialerne fra Rusland sandsynligvis skal sejles til Kalundborg for derefter at blive transporteret til Frederiksværk.

Det skyldes, at Roskilde Fjord ikke er dyb nok til at tage de store skibe, som ankommer fra Rusland med råmaterialerne, såkaldt "slaps", for at blive videreforarbejdet på Dansteel, hvorfra de så skal transporteres ud af kommunen igen – til kunderne.

Derfor er det inde i billedet at køre råmaterialerne fra Kalundborg til Frederiksværk, og det skal ske på lastbiler.

2 millioner tons

Endnu er selve transportformen dog lidt usikker, idet det ikke er sikkert, at kommunens infrastruktur kan tage en så voldsom stigning i den tunge trafik. At Dansteel får materialer fra Rusland har bl.a. sammenhæng med, at det nye selskab har russisk kapital i ryggen.

"Men indtil videre glæder vi os over udviklingen. Og det er langt fra sikkert, at vores afdeling alene har så mange ledige chauffører, at de kan dække behovet", siger Finn Wendelboe. En del af de afskedigede medarbejdere på det tidligere værk er dog i gang med omskoling, bl.a. til chauffører, så det bliver sandsynligvis denne gruppe, der kommer i første række til de nye jobs.

Foreløbige beregninger viser, at der skal transporteres to millioner tons stål til og fra værket om året.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047