23948sdkhjf

Hurtigere til Sydfyn

Motorvejen mellem Odense og Svendborg sat i gang i går.

35 km motorvej. Pris alt inkl.: 1,1 milliard.

Det første spadestik til afløseren for den stærkt trafikerede Rute 9 mellem de to største fynske byer, Odense og Svendborg, er nu taget. Og dermed får også den tunge trafik langt bedre vilkår, når motorvejen står færdig i 2007.

Især sydfynboerne har længe presset på for at få bygget en motorvej, bl.a. på grund af de høje ulykkestal på ruten og en døgntrafik på ca. 20.000 køretøjer - heraf en stor del lastbiler.

Mange trafikdræbte

26 hvide kors, sat op i protest langs ruten af private, vidnede i 90erne om, at de lokale beboere ville have sat en stopper for de mange ulykker – og 26 trafikdræbte på ni år var tal, politikerne kunne forstå.

"Rute 9 har i dag den største trafikmængde på nogen landevej uden for motorvejsnettet, så vi er utroligt glade for, at anlægsarbejdet nu sættes i gang," sagde amtsborgmester Jan Boye i sin tale ved igangsættelsen af byggeriet.

Det er første etape af motorvejen, mellem Odense og Ringe, der nu er skudt i gang, og i første omgang er valpladsen overladt til arkæologer, som graver brede grøfter gennem landskabet for at finde spor af oldtidens mennesker, før de

store jordarbejder i forbindelse med linjeføringen af selve motorvejen går i gang i det tidlige forår.

Faunabro

Etape 2 går fra Ringe til Kværndrup, og etape 3 fra Kværndrup til Svendborg. På denne etape arbejder Vejdirektoratet fortsat med den endelige udformning, nødvendige tilslutninger, samt forlægning af de lokale veje. Blandt andet skal

der bygges en såkaldt fauna-bro over motorvejen i et større skovområde nord for Svendborg, fordi den sjældne og fredede hasselmus lever her.

Det er Vejdirektoratet, der er ansvarlig for byggeriet, men arbejdet foregår i et tæt samarbejde med Fyns Amt, idet motorvejen berører en række af de amtslige veje.

Rasteplads

Om fem år, når vejen står færdig, er det hensigten, at den gamle Rute 9 skal have en ansigtsløftning og bl.a. indgå i en naturskøn rute for cykelturister.

Motorvejen får tilslutning til det overordnede motorvejsnet nordøst for Højby, der ligger syd for Odense, og for trætte chauffører bliver der mulighed for at tage en hvilepause på en rasteplads, der placeres ved Ringe.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094