23948sdkhjf

Den skattefri rejsegodtgørelse røres ikke

Skatteministeriet indbringer alligevel ikke Landsskatterettens afgørelse for Landsretten. Det betyder, at godt 1.000 selvkørende eksportvognmænd bevarer eller opnår et skattefradrag på 40.000 kroner for perioden 1997 til 2000.

"DTL gik målrettet efter en klar afgørelse for de selvkørende eksportvognmænds skattefri rejsegodtgørelse. Det tog sin tid, og der blev anvendt virkelig mange ressourcer, men det har været sliddet værd. DTL har til opgave at skaffe politiske resultater til gavn for medlemmerne. Afgørelsen om den skattefri rejsegodtgørelse viser, at det meget ofte er nødvendigt at anvende en langsigtet strategi, der indeholder en høj grad tålmodighed," fortæller ordførende direktør Michael Svane på DTL´s hjemmeside.

Ens for alle

Direktørens glæde skyldes, at Skatteministeriet ikke indbringer Landsskatterettens afgørelse fra november 2001, som gav DTL medhold.

DTL har i flere år arbejdet for, at den skattefrie rejsegodtgørelse ved både national og international kørsel skulle være den samme for selvstændige vognmænd som for chauffører. Det lykkedes at få

gennemført en ligestilling med en lovændring, der fik virkning fra 1. januar 2001.

Tilbage stod problemet for selvkørende eksportvognmænds rejsegodtgørelse i perioden fra 1997 til 2000. Det problem blev løst med Landsskatterettens kendelse, der giver mulighed for at opnå et standardfradrag. Også for den del af en international tur, der foregår i Danmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.046