23948sdkhjf

Johnny Jørgensen svindlede med papirer

Horsens-vognmanden stak Færdelsstyrelsen en lodret med hensyn til kvalifikationskravet. Nu er sagen overgivet til den lokale politimester. FDL-formand mener, at styrelsen burde have fanget det ulovlige forhold. Han og andre påpeger, det bør være rutine at tjekke hos Told & Skat, om ansøgeren har tre års erfaring i branchen.

”Styrelsen har dags dato fremsendt brev til politimesteren i Horsens med anmodning om optagelse af politirapport vedrørende afgivelse af urigtige oplysninger til en offentlig myndighed.”

Sådan lyder Færdselsstyrelsens svar til faglig sekretær Hans Rasmussen, Chaufførernes Fagforening, Horsens.

Midt i januar skrev Hans Rasmussen og bad styrelsen om via Told & Skat at undersøge rigtigheden af, at Johnny Jørgensen virkelig kunne præstere tre års ansættelse hos den nu krakkede vognmand Mikael Thukær, Horsens.

Det var nemlig Mikael Thukær, der med sin signatur godtgjorde kvalifikationskravet over for styrelsen, da den til FDL´s store fortrydelse legaliserede Johnny Jørgensen på trods af, at han forud i mindst et halvt år havde kørt uden tilladelser. Blandt andet for New Trail ApS, Sæby, som politianmeldelsen dengang gik på for medvirkeansvar.

Tjekkes ikke automatisk

Fuldmægtig Liselotte Jul Andersen, Færdselsstyrelsen, vil gå så langt som til at sige, at tingene er tjekket hos Told & Skat, og at de ”formodentligt” ikke stemmer.

Generelt fortæller hun: ”Hvis vi får en arbejdsgivererklæring, så går vi ud fra, at den er i orden. Vi kan ikke vide, hvor vidt folk bedrager . Med hensyn til arbejdsgivererklæringen tjekker vi, om vi kender virksomheden, vi kan ikke sidde med lup og undersøge alting.”

Utilfredsstillende

”Med sagen har jeg har fået bekræftet, at hvis man bare kan finde én, som vil sætte sin underskrift, så kan man også få tilladelser. Det kan ikke passe, at de bare udstedes uden at undersøge tingene. Tilsyneladende er det så nok, hvis man kan finde én eller anden til at kvittere for dem,” mener Hans Rasmussen.

Han tror ikke på, at Drejergård er et enestående tilfælde.

Sidste år blev det da også afsløret, at en vognmand på Fyn havde forfalsket en anden vognmands underskrift for at få fingre i de eftertragtede køretilladelser. Da det blev afsløret, måtte han værsgo returnere til Styrelsen.

Hans Rasmussen mener som flere andre, at det her skal der strammes op på. Han påpeger, at én enkelt telefonsamtale til Told & Skat kan afsløre den slags falskneri.

Læs videre på hjemmesiden i morgen med andre kommentarer.

Se dagens anden artikel: ”Drejergård: Politianmeldelse blafrer i luften.”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063