23948sdkhjf

Gorba: Materialer til privat ombygning

Mens tiltalte Søren Damgaard Brøner i Retten ikke vidste, hvem der oprettede kontoen hos FK Byggematerialer, Odense, bestilte han flere gange ting hjem, som blev leveret hos medtiltalte Bent Jacobsen.

FK Byggematerialer fik en økonomisk bet på 186.831,68 kroner som tak for at oprette en konto til Gorba Spedition.

Nu var det ikke fordi, Gorba gik i byggetanker, at kontoen blev oprettet. Der blev ganske vist i perioden fra 28. februar til 23. april sidste år afhentet det ene læs materialer efter det andet, men det blev leveret hos Bent ”Overarm” Jacobsen på hans adresse Odensevej, Langeskov.

Leverancerne bestod blandt andet af 60 kvadratmeter Trip Trap skibsparket i mahogni, guldbelagte vandhaner, rullevis af rockwool, gipsplader, og hvad der ellers hører til, når huset skal renoveres fra kælder til kvist.

Gængse forklaring

Under forhøret hos politiet sidste år forklarede Søren Damgaard Brøner:

”Bent sagde, jeg skulle oprette kontoen, fordi han skulle bruge materialerne på Odensevej, men det var mig, der bestilte dem, og jeg skulle sige, det var til Gorbas adresse på Handelsvej. Det var Henrik, der afhentede tingene og kørte dem ud til Bent.”

Dengang forklarede Søren Damgaard Brøner også, at først blev Henrik kommanderet til at afhente materialerne, og at Bent Jacobsen samtidig sagde til tiltalte, at Henrik også skulle læsse dem af alene – også selv om han eventuelt bad om hjælp.

Lidt anderledes

I Retten lød forklaringen så lidt anderledes.

Tiltalte kunne ikke helt huske, på hvis ordre, han bestilte tingene, men han mente, at der lå en seddel – eller også var ordren skrevet på tavlen på Gorbas kontor.

Søren Damgaard Brøner afviste, at han selv havde fået nogle af byggematerialerne, da han boede i lejlighed, inden han blev fængslet sidste år.

Henrik Jensen forsvarer Niels Rex fandt det påfaldende, at det i næsten alle forhold var Søren Damgaard Brøner og ikke ejeren af firmaet - nemlig hans klient, der bestilte varerne hjem til Gorba, og forsvareren henviste til en tidligere afhøring af Søren Damgaard Brøner, hvor rollefordelingen i Gorba blev sat på plads.

”Det var mig, der blev sat til at ringe af bent, fordi den rigtige Henrik ikke kunne finde ud af det i telefonen med de forskellige virksomheder.”

Læs desuden: ”Gorba Spedition involveret i 81 ulovlige forhold.”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078