23948sdkhjf

En kvik møbeltransportør

Gorba Spedition forsøgte at købe møbler to steder uden at have til hensigt at betale regningen. Den ene leverandør var så hurtig i vendingen, at han afhentede det leverede, inden møblerne forsvandt ud i den blå luft fra Gorbas kontor. Nummer to forretning fordrede et depositum. Så blev handlen aflyst.

Ikke alle de ulovlige bedrageriforhold lykkedes lige godt for folkene bag Gorba Spedition, som i denne tid står skoleret ved domsmandsretten i Odense.

23. marts sidste år leverede Central Møbler, Odense, blandt andet et spisebord i kirsebærtræ med otte stole og et sofabord samt en sofa hos Gorba til en samlet pris på 61.750 kroner.

Tiltalte Søren Damgaard Brøner var på kontoret, da de blev leveret, men han tog så en tur ud i byen. Da han kom tilbage til kontoret var møblerne pist væk.

Blev advaret

Forklaring: De to chauffører fra Central Møbler fik på turen hvisket i ørene, at Gorba ikke havde til hensigt at betale. Med den melding i bagagen returnerede de en time senere til kontoret sammen med møbelforretningens direktør.

Døren var ganske vist låst, men ejeren af lokalerne var så flink at levere en nøgle, og på den måde slap Central Møbler for at stå med en ubetalt regning på godt 60.000 kroner.

Den tiltalte personkreds i Gorba er Søren Damgaard Brøner, Henrik Jensen, Bent ”Overarm” Jacobsen og revisoren CK.

Stiktosset

”Det tror da fanden, at Bent blev stiktosset, da han fik det at vide. Det er jo tyveri at tage møblerne, når der er indgået en aftale, hvor der er 30 dages kredit,” mente Søren Damgaard Brøner i Retten.

Han påpegede i øvrigt, at man hos Gorba, det vil sige tiltalte plus Henrik Jensen og Bent ”Overarm,” i fællesskab havde snakket om, at man var nødt til at købe nye møbler, fordi dem, man havde på lånebasis, skulle leveres tilbage.

Han huskede også, at det var ham selv, der havde været ude at kigge på tingene, og at han sendte sofaen retur til forretningen, fordi Central Møbler ikke kunne levere de tilhørende lænestole.

En lidt anden forklaring

Søren Damgaard Brøners forklaring til politirapporten sidste år om forholdet lød væsentligt anderledes:

”Det var Bent, der besluttede, at vi skulle have møblerne, og han udstyrede mig med en seddel over, hvad vi skulle købe. I forretningen skulle jeg udgive mig for at være Henrik Jensen. En time efter Central Møbler havde leveret tingene, afhentede de møblerne igen. Bent blev stiktosset, og han kommanderede mig til at ringe til forretningen. Her afviste man at levere dem tilbage, med mindre der blev betalt 25 procent i udbetaling.”

Forklaringen understreger anklagerens formodning om, at Henrik Jensen alene var en villig marionetdukke i de to medtiltaltes hænder, og at det reelt var Bent Jacobsen, der styrede løjerne hos Gorba.

Garderede sig

Hos Langeskov Møbler A/S, Langeskov, stiftede man bekendtskab med Søren Damgaard Brøner & co. i februar sidste år. Her lykkedes forehavendet heller ikke helt efter hensigten.

Søren Damgaard Brøners forklaring under forhøret sidste år:

”Det var Bent, der bestilte møblerne, efter at han havde været i forretningen. Jeg fik en seddel med, men Langeskov Møbler ville kun levere mod et depositum på 7.000 kroner. Jeg fortalte det til Bent, og han sagde, at jeg bare skulle ringe til forretningen og sige, at Gorba ville vende tilbage ved lejlighed.”

Sådan lød det sidste år, mens tiltalte i Retten fortalte: ”Jeg var alene ude og tale med dem i forretningen, fordi Henrik havde sagt, at vi skulle bruge et bord og stole samt en sofa til konferencerummet, men møblerne blev ikke leveret. Det kan godt ske, at jeg har snakket med Henrik og Bent om, hvilke møbler vi skulle bruge, og at Bent gav gode råd.”

Læs videre om retssagen mandag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078