23948sdkhjf

Chaufførmordere fanget

Politisamarbejde på tværs af landegrænser førte til anholdelse af otte østeuropæiske gangstere, som gennem godt et års tid overfaldt 13 chauffører. Kun tre slap levende fra forbryderne. Indsatsen mod gangsterne blev ledet af det østrigske indenrigsministerium.

Recepten var den samme ved 13 overfald på lastbilchauffører.

Et slovakisk ægtepar modtog fra en gruppe gangstere en ordre på en lastbil. Bilerne blev fundet i et naboland, og parret bestilte en transport til et på forhånd aftalt sted, hvor to eller tre af de otte gangstere ventede på køretøj og chauffør.

Nyheden stammer fra bladet Chaufførnyt, der kan oplyse, at bandemedlemmerne kom fra Tjekkiet, Serbien og Slovakiet, og de udførte deres gerninger i flere lande. Blandt andet Bosnien, Østrig, Serbien og Italien.

Fælles indsats

Gangsterne blev fanget af en specialenhed, sammensat af politifolk fra Ungarn, Serbien, Slovakiet og Østrig. Enheden blev ledet af det østrigske indenrigsministerium, og den arbejdede på tværs af landegrænserne.

De 13 overfald fandt sted i perioden 1998/99. Alle 13 køretøjer forsvandt, og kun tre lastbilchauffører overlevede mødet med banden. De blev fundet bagbundet.

Myndighederne har ifølge Chaufførnyt valgt at offentliggøre sagen for at understrege vigtigheden af politisamarbejdet over landegrænser. Både ved efterforskning, anholdelse og afhøring.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.048