23948sdkhjf

103 rapporter på tre dage

Færdselspolitiet fra Aalborg var på arbejde fredag, lørdag og søndag i sidste uge på brovægten ved E 45 nær Ellidshøj. Ordensmagten stoppede 230 tunge køretøjer, der til en vis grad var håndplukkede. Samtidig var der en del udlændinge imellem.

"Køretøjerne var håndplukkede i den forstand, at hvis der kommer en helt ny bil uden læs, så lader vi den køre, når der i forvejen er trængsel på vægten," siger politikommissær Finn Iversen, Færdselspolitiet Aalborg.

Samtidig pointerer han, at der var en del udlændinge mellem de 230 stoppede køretøjer, som i løbet af fredag, lørdag og søndag i sidste uge blev vinket ind på politiets brovægt ved E 45 nær Ellidshøj.

"Mange af de stoppede var hele færgetræk, men ved vore almindelige kontroller fører vi ikke statistik over nationaliteter," påpeger kommissæren.

En hel del køreforbud

I går holdt der stadig tre køretøjer ved afkørslen fra vægten, som under kontrollen fik køreforbud.

"Der var nogle store overlæs imellem de kontrollerede, men ingen var dog så store, at der er tale om, at kørekortet er i fare. Ved overlæs fik chaufføren tidligere besked på at læsse af ved først givne lejelighed. Nu skal det ske på stedet," siger Finn Iversen.

Politiet skrev på de tre dage 21 køretøjer for overlæs/akseltryk, men der blev i alt udstedt 38 køreforbud, som også dækker over overtrædelser af køre- hviletid og forkerte dimensioner.

Politikommissæren mener i øvrigt, at sammenhængen mellem stoppede køretøjer og antallet af rapporter er som vanligt ved storvognskontroller. Et enkelt køretøj mistede pladerne.

"Det var en norsk minibus, som kørte på en norsk prøveplade, der var udløbet," forklarer Finn Iversen.

Kontrollen i tal

Færdselspolitiet stoppede i alt 230 køretøjer, som udløste 103 rapporter med 172 forseelser inklusive bøder til vognmænd for objektivt ansvar. Forseelsernes fordeling:

Tekniske mangler - 2: 2 lastbiler.

Dimensioner - 16: 3 lastbiler, 5 sættevogne, 8 vogntog.

Overlæs/akseltryk - 21: 17 lastbiler, 4 vogntog.

Køre/hviletid - 27: 23 lastbiler, 4 busser.

Fejl ved kontrolapparat - 11: 10 lastbiler, 1 bus.

Hastighed efter skive - 7: 5 lastbiler, 2 busser.

Andet, herunder det objektive ansvar: 59: 35 lastbiler, 1 sættevogn, 12 vogntog, 5 busser, 6 andre køretøjer.

Nummerplader inddraget - 1: 1 bus.

Køreforbud: 38: 25 lastbiler, 4 sættevogne, 8 vogntog, 1 bus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078