23948sdkhjf

Vognmand må vinke farvel til tilladelser

Jens Aage Borregaard Mikkelsen, Nørresundby skal til at skifte erhverv. 5. februar stadfæstede Vestre Landsret nemlig Byrettens dom. Firmaet skal aflevere sine syv godskørselstilladelser for gentagne overtrædelser af loven.

”Aflever tak.”

Sådan lød meldingen fra Færdselsstyrelsen til vognmand Jens Aage Borregaard Mikkelsen Voerbjergvej 100, Nørresundby, i december 1999.

Styrelsen hjemkaldte vognmandens syv tilladelser på grund af blandt andet gentagne sager om køre-hviletid og overlæs.

Lignende forseelser havde i 1998 udløst en advarsel. Siden den føjede vognmandens ansatte yderligere 12 forhold til listen med overtrædelser.

Jens Aage Borregaard Mikkelsen strittede imod, da Styrelsen stod i kulissen igen i 1999, og sagen endte i Byretten. Her fik Færdselsstyrelsen medhold 10. september sidste år, men vognmanden ankede og sendte dermed afgørelsen i sagen videre til Vestre Landsret.

5. februar satte Retten så punktum for Jens Aage Borregaard Mikkelsens karriere som vognmand ved at stadfæste Byrettens kendelse.

Nye tider

”Sådan er vilkårene. Jeg fik mine skiver indkaldt for en måned i 1997, hvor der var en del forhold på køre-hviletid og overlæs, men det endte med, at man tog det hele med gennem seks år, tror jeg, det var - også hastighedsbøder og bøder for overlæs og dimensioner,” fortæller vognmanden.

Han mener, at han blev offer for stramningen af godskørselsloven, men han er i øvrigt ved at se sig om efter nye udfordringer.

Jens Aage Borregaard Mikkelsen påpeger, at han har skæppet nogle tusinde kroner i bødekassen for sin andel i sine ansattes forseelser.

En undskyldning

Vognmanden mener ikke, at det altid er nemt at svare for chaufførernes overtrædelser i trafikken i forhold til godskørselsloven.

”Det er ikke let at holde kontrol med chaufførerne. Da skiverne var indkaldt, havde jeg fire til fem biler, men en overgang, da der var flest, var jeg oppe på 17 til 18 køretøjer,” fortæller han.

På adressen Voerbjergvej 100, Nørresundby figurerer der hos Krak to firmaer: Ekspres Transport og Eksprestransporten. På adressen er to fastnumre og et utal af mobilnumre.

Det har til gengæld ikke været muligt at lokalisere CVR- nummer på nogen af virksomhederne.

Tilsyneladende har Jens Aage Borregaard Mikkelsen både store og små biler, men alligevel er der heller ikke sammenhæng mellem antallet af køretøjer og tilladelser i Nørresundby, når antallet af biler var oppe på 17 – 18 biler, mens der alene var syv tilladelser.

Vognmanden er ikke medlem af DTL.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047