23948sdkhjf

Voldgiftsafgørelse om et par uger

Efter mødet i går gik tidligere højesteretsdommer Palle Kiil hjem for at overveje, hvornår den danske overenskomst skal gælde på dansk registrerede køretøjer.

”Det gik, som jeg spåede. Vi må vente 14 dage til tre uger på formandens afgørelse,” siger forretningsfører Leif Rasmussen, SiD Transportgruppen, efter voldgiftsrettens møde i går.

Retten var på Transportgruppens foranledning kaldt sammen for at afgøre, om en udenlandsk chauffør på en dansk bil med dansk tilladelse skal aflønnes efter dansk overenskomst, når han kører i udlandet.

”Der er enighed om, at den udenlandske chauffør skal aflønnes efter den danske overenskomst, når han kører her i landet. Og vi er også enige om, at en dansk chauffør skal følge den danske overenskomst, når han kører i udlandet. Der, hvor vandene skilles, er, hvilken overenskomst den udenlandske chauffør skal følge, når han kører uden for Danmarks grænser,” siger Leif Rasmussen.

Da der ikke kunne opnås enighed mellem arbejdsgiver- og arbejdstagerrepræsentanterne i går, gik retsformand, tidligere højesteretsdommer Palle Kiil hjem for at vurdere tingene.

Han har ifølge forretningsføreren tænkt færdig i løbet af 14 dage til tre uger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.055