23948sdkhjf

Vognmand beholdt sine penge

Erik Quist, Klarup nægtede at tilbageføre sine indkørte kroner, selv om speditionsfirmaet New Trail lovede at returnere dem i denne uge. Det var tilsyneladende et tomt løfte. New Trails pengeinstitut kan ikke engang udstede en varekredit på 200.000 kroner for sin kunde.

Torsdag i sidste uge gik der cirka 66.000 kroner ind på vognmand Erik Quists bankkonto som afregning for hans kørsel for december måned hos speditionsfirmaet New Trail ApS, Sæby.

"Min bank modtog så en fax fra BG Bank om at returnere pengene, men det nægtede jeg. New Trail bad mig også om at sende pengene tilbage. Men jeg snakkede med min bankmand, og han sagde, at når jeg havde leveret en ydelse for pengene, så kunne New Trail ikke få dem tilbage uden min accept," fortæller Erik Quist, Quist Transport ApS Klarup.

Speditøren lovede ellers vognmanden, at hvis han ville sende pengene tilbage til BG Bank, så skulle han få hele sit tilgodehavende i denne uge.

En heldig mand

Erik Quist er glad for, at han beholdt sine cirka 66.000 kroner. Han tvivler også lidt på, om han ser penge for sin kørsel i januar måned. Ikke mindst fordi New Trail standsede betalingerne 1. februar. Boet bestyres af advokat Jens Kristian Kristensen, Sæby.

Det er så spørgsmålet, om det er BG Bank, der for at minimere tabet på sin kunde har tilbagekaldt vognmændenes penge for december. Det drejer sig om knap 20 truckingvognmænd. Eller om tilbagekaldelsen er sket i et samarbejde mellem BG Bank og New Trail.

Umiddelbart stiller en jurist ved Aarhus Universitet spørgsmål ved bankens handlemåde. Den side af sagen vender vi tilbage med senere.

Fakta er dog, at BG Bank ifølge en soliditetsoplysning ikke mener, at New Trail er kreditværdig for 200.000 kroner under henvisning til betalingsstandsningen.

Læs videre i morgen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063