23948sdkhjf

Dansk løn på danske biler?

Ens aflønning efter overenskomsten på dansk registrerede biler med danske tilladelser, uansat chaufførens nationalitet. Sådan mener SiD Transportgruppen, at tingene skal fungere, og gruppen har derfor rejst sagen ved en voldgiftsret, der træder sammen i morgen.

På baggrund af danske vognmænds stigende brug af udenlandske chauffører til en lavere aflønning end den danske overenskomst, vil SiD Transportgruppen nu have afprøvet, om det er i tråd med reglerne.

Selv om en voldgiftsret i morgen skal tage stilling til problematikken, forventer forretningsfører Leif Rasmussen fra SiD Transportgruppen ikke, at afgørelsen falder før i løbet af en uge til 14 dage.

Omdrejningspunktet i hele sagen er det forhold, at man hos SiD mener, at når vognmændene kører med dansk registrerede biler på danske tilladelser, så skal der betales dansk overenskomst uanset chaufførens nationalitet, og uanset om kørslen foregår her i landet eller i udlandet.

Transportgruppen påpeger, at det står i betingelsen for tilladelsen.

Perspektivet

En afgørelse, som giver fagforeningen ret, vil betyde, at de danske chauffører ikke skal konkurrere om arbejdet på ulige lønvilkår med udenlandske kolleger, da alle skal aflønnes ens.

Det bliver så op til Færdselsstyrelsens stikprøvekontrol at undersøge, om det er tilfældet, og gribe ind over for vognmænd, som træder ved siden af.

Vinder arbejdsgiversiden er der frit slag med hensyn til aflønningen, så snart kørslen foregår i udlandet. En kilde mener, det vil skærpe konkurrencen yderligere vognmændene imellem, og samtidig vil det medføre en nedadgående glidebane lønmæssigt for danske chauffører, hvis de vil blive bag rattet, vurderes det.

Lastbil Magasinet følger op på sagen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063