23948sdkhjf

Rapport om overfald på vej

19. februar løftes sløret for omfanget af tilbagemeldinger fra chauffører til arbejdsgruppen, som blev nedsat sidste år for at undersøge omfanget af blandt andet gasoverfald. Fra chaufførside håber man, at rapporten kan bruges til at sikre vejens folk i dagligdagen.

”Et nyttigt redskab.”

Sådan kalder forretningsfører Leif Rasmussen, SiD Transportgruppen den rapport, som ligger klar 19. februar.

Rapporten bliver til på baggrund af de tilbagemeldinger, som kom, efter at der blev udsendt spørgeskemaer til eksportchauffører vedrørende overfald.

I går var der møde i arbejdsgruppen, der har vurderet omfanget af overfaldene, og som skal tage stilling til, hvad der kan gøres for eventuelt at dæmme op for problemet.

Gruppen tæller både repræsentanter for arbejdstagere og arbejdsgivere samt Beskæftigelses- og Trafikministeriet.

”Mødet drejede sig om nogle ændringer. Nu skal det hele finpudses og sendes til ministrene, men der er ingen tvivl om, at alle vil blive klogere af at læse rapporten,” siger Leif Rasmussen.

Låg på sagen

Meget mere vil forretningsføreren ikke fortælle. Hverken om omfanget af tilbagemeldingerne eller om der er lys forude i form af løsningsforslag.

Arbejdsgruppen har nemlig givet hinanden håndslag på, at holde detaljerne tæt til kroppen, indtil rapporten offentliggøres.

”Vi har aftalt ikke at udtale os endnu,” siger Leif Rasmussen.

Formanden for Eksportchaufførernes Landsklub, Carsten Paulin sidder også i gruppen.

”Jeg vil ikke sige noget om tallene endnu, men det er mit indtryk, at det materiale, der kom fra chaufførerne, er blevet seriøst behandlet,” mener formanden.

Carsten Paulin pointerer også, at rapporten kan bruges over for de øvrige EU-lande, så der gøres fælles front for at forhindre overfald.

Ifølge oplysningerne sendte arbejdsgruppen spørgeskemaer ud til cirka 5.000 personer. Af dem kom der 1.834 brugbare svar retur.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062