23948sdkhjf

Nordmænd ind i nordjysk konflikt

De to nordjyske vognmænd, der er ramt af konflikt, har fået frist til på fredag af SiD, som har allieret sig med deres norske kolleger.

De to vognmand fra Tårs, Kaj Aage Andersen og hans søn Jens Andersen, der er konfliktramt, har fået frist indtil på fredag. Hvis de skriver under på en overenskomst med SiD senest fredag, får de konfliktramte chauffører lov til at køre ud søndag aften.

Det lover Peer Vestergaard Sall, forretningsfører i SiD's Transport- og Servicegruppe, efter et møde med vognmand Kaj Aage Andersen.

Til gengæld siger forretningsføreren, at SiD har fået tilsagn om opbakning fra deres fagforeningskolleger i Norge, der vil støtte konflikten ved ikke at sende de Danzas-trailere til Danmark, som de to nordjyske vognmænd henter i de nordjyske havne og transporterer videre.

»Det vil Danzas næppe være glad for,« mener Peer Vestergaard Sall, der venter på en opringning fra Kaj Aage Andersen.

Han har nummeret

»Vi er interesseret i en overenskomst, ikke i en konflikt, og vognmanden har fået både mit privatnummer og mit mobilnummer. Hvis han ringer inden klokken 12 på fredag, så tager jeg til Nordjylland med det samme, og så er konflikten løst,« siger Peer Vestergaard Sall, der vil have Kaj Aage Andersen til at skrive under på, at han vil overholde overenskomsten med ATL.

Kaj Aage og Jens Andersen beskæftiger tilsammen 20 chauffører, hvoraf de 11 har været omfattet af konflikten siden den 6. januar.

Ideologi i sagen?

SiD henvendte sig første gang til de nordjyske vognmænd 1. juni i fjor, fordi chaufførerne ikke fik pension.

»Efter vores henvendelse lavede vognmanden en pensionsaftale med Danica. De chauffører, der er medlem hos os, får stort set også, hvad de skal have i løn, og derfor forstår jeg ikke, hvorfor vognmanden ikke vil underskrive en aftale. Desværre tror jeg, der er gået ideologi i sagen fra vognmandens side,« siger Peer Vestergaard Sall.

Kaj Aage Andersen har ikke ønsket at kommentere sagen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094